Connect with us

Vajdaság

ALMÁT ALMÁVAL, PONTYOT PONTTYAL! – Pásztor Bálint választási elemzése a Facebookon
5 (1)

PÁSZTOR BÁLINT, A VMSZ ELNÖKE: ❗ Folytatjuk, mert ahogy tegnapelőtt Geszten Orbán Viktor fogalmazott, és amit a Real Madridtól is megtanultam az elmúlt évtizedekben: „A mérkőzés addig tart, amíg nem nyerjük meg!” A vajdasági magyar közösség pedig számít ránk! Joggal.

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Pásztor Bálint ezt a fotót csatolta a Facebookon megjelent elemzéséhez
Pásztor Bálint ezt a fotót csatolta a Facebookon megjelent elemzéséhez
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 1 Átlag: 5]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Az alábbiakban minden kommentár és javítása nélkül közöljük Pásztor Bálintnak, a VMSZ elnökének az elemzését a június 2-i választásokról. A kis ikonokat sem vesszük ki a szövegből, miután a BALK sablonja felismeri őket, így az elemzést végképp eredeti formájában tudjuk visszaadni. Következzen tehát Pásztor Bálint elemzése:

✒️ Mindenfélét lehet olvasni az ellendrukkerek, azaz a „független”, „tárgyilagos” „oknyomozó”, ún. újságírók tollából a napokban.

➡️ Nézzük mi a valóság. Először Szabadkán:

📌 A VMSZ 2012-ben 16 mandátumot szerzett, 2016-ban 11 mandátummal rendelkeztünk, 2020-ban 22-vel, most pedig 19-en lesznek a párt színeiben városi képviselők. Azaz: az elmúlt 12 év második legjobb eredményét mondhatjuk magunkénak, a polgárok bizalmának köszönhetően.

📌 16, 11, 22 és most 19. Mi történt 2020-ban, amikor több volt, mint most lett? Covid volt, meg pünkösdöt ünnepeltünk, rengetegen hazajöttek Magyarországról és Nyugat-Európából, az ellenzék pedig bojkottálta a választásokat. Ez volt az a ciklus, amikor a köztársasági parlamentben 9-en voltunk, soha annál többen, még akkor sem, amikor közel 350.000 főt tett ki a vajdasági magyarság.

📌 Az „újságírók” is tudják mindezt. És azt is, hogy mi a helyzet a többi listával. Azt olvasom: „a Szerb Haladó Párt néggyel növelte a mandátumainak számát”. Nézzük mi a valóság. 2020-ban a Szerb Haladó Párt 31 mandátumot szerzett, a Szerbiai Szocialista Párt 3-at, az Orosz Párt 1-et. Most a Szerb Haladó Párt, a Szerbiai Szocialista Párt, a Szerb Radikális Párt, a Zavetnici és még néhány másik párt koalíciója 35-öt.

🐊 Krokodilkönyeket hullajtanak az “oknyomozók”, mert “a haladóknak abszolút többsége lett a VMSZ nélkül is”, így ránk “már nem lesz szükség”. A számok szépen mutatják: a mögöttünk levő mandátumban is abszolút többsége volt nélkülünk azoknak, akik most egy listán indultak, csupán most már a választás előtt megkötötték a koalíciót és egy listán indultak.

❗A mozgásterünk tehát nem változott. Mi a VMSZ-ben pedig továbbra is kitartóak leszünk és végezzük azt a munkát, amelyet más helyettünk nem végez és nem is végezhet.

📌 Mit mondanak még az “újságírók”: “A kampány során Pásztor Bálint külön kiemelte, hány épületet sikerült megvédeniük a lebontástól, arról persze nem szólt a fáma, hányat nem, de íme egy rövid felsorolás: Vasa Stajić utca – Raichle bérházak, Gombkötő utca – Heisler fürdő, Petőfi Sándor utca – Törley ház, Radić fivérek utca – öt házat bontottak le (ebből kettőt az MNT-óvoda miatt).”

❗Kedves “oknyomozók”: ezen épületek lebontása jóvátehetetlen hiba, azonban egyik sem az elmúlt 4 évben került lebontásra, amikor a szabadkai városi képviselő-testület elnöke voltam. 2020 és 2024 között viszont megmentettünk legalább 55 épületet a lebontástól Szabadka belvárosában, befejeztük a Sárgaház és a Zsinagóga teljeskörű felújítását, felújítottuk Bíró Károly városépítő polgármester házát, a Városi Könyvtár fő homlokzatát, a palicsi Víztornyot és még sorolhatnám.

📝 Értem én, hogy a gazdákat ki kell szolgálni és azt is, hogy a közösségben halálhangulatot kell generálni, de kedves “oknyomozók”, azért a tényekre legalább minimálisan oda lehetne figyelni. Vannak az újságírásnak szabályai.

➡️ A szabadkai helyzet objektív elemzése után pedig nézzük, mi a valóság Vajdaság Autonóm Tartomány teljes területén.

📌 23 önkormányzatban indultunk önállóan és ezekben a községekben és városokban 57.547 szavazatot kaptunk, becsületes kampányt folytatva. Ezekben az önkormányzatokban 2020-ban, amikor, ahogy fentebb írtam: Covid volt, pünkösdöt ünnepeltünk, rengetegen hazajöttek Magyarországról és Nyugat-Európából, az ellenzék pedig bojkottálta a választásokat, 68.324 szavazatot szereztünk, 2016-ban viszont csak 43.286-ot, 2012-ben pedig 53.189-et. Még egyszer mondom, most 57.547-et. Csupán a 23 vajdasági önkormányzat területén, amelyekben önállóan indultunk, hiszen például Kúlán most nem is voltak választások.

📌 Azaz, ahogy Szabadkán, így Vajdaság szintjén is az elmúlt 12 év második legjobb eredményét mondhatjuk magunkénak az önkormányzati választásokon, a polgárok bizalmának köszönhetően.

📌 Mandátumokat illetően ez az jelenti, hogy most 150 mandátumunk lesz, 2020-ban 163 volt, 2016-ban 108, 2012-ben pedig 115 a 23 önkormányzatban, amelyekben a VMSZ önállóan indult. Tehát, az „újságírók” kedvéért: mandátumok terén is a második legjobb eredménye ez az elmúlt 12 évnek.

⁉️Hogy elégedett vagyok-e? Nem vagyok az! Rengeteget dolgoztunk az elmúlt 4 évben, reménykedtünk, hogy ez még többre lesz elég. Lejtett a pálya, ahogyan azt mindenki tudja. De így is nyertünk 3 önkormányzatban és teljesítettük a kampány elején megfogalmazott célt. Vajdaság területén az önkormányzatokban kizárólag az államfő nevével fémjelzett sokpárti lista tudott nyerni, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség. Senki más.

➡️ Vannak községek és városok, amelyekben valóban kevesebb mandátumot szereztünk, mint 2020-ban. De szinte mindegyikben közülük több képviselőnk lesz, mint volt 2016-ban és 2012-ben. Miközben az „oknyomozók” temetik a közösséget, hiszen az egyetlen céljuk, hogy élhetetlennek mutassák be a szülőföldünket.

📈 Arról természetesen nem írnak a „független” „újságírók”, hogy vannak olyan községek is, amelyekben meg tudtunk erősödni, még 2020-hoz képest is. Például Zichyfalva, Begaszentgyörgy vagy Zenta. Ez nem fér bele a „tárgyilagos” újságírás koncepciójába.

🎯 Akik nem ellendrukkerei a vajdasági magyar nemzetrész megmaradásának és fejlődésének, azok tudják, mekkora hőstett a június 2-i eredményünk. Ezért gratulált Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Szijjártó Péter, Bóka János, Gál Kinga, Magyar Levente, Nagy János, személyesen, sokan pedig nyilvánosan, a közösségi hálókon.

➡️ Az egész nemzet szurkolt nekünk. Figyeltek ránk Erdélyben, a Felvidéken, Kárpátalján és a Délvidék szlovéniai és horvátországi részein, de még Őrvidéken is. Az „oknyomozókon” kívül mindenki érti, hogy mekkora hőstett ez, csak hát az ő érdekük más. Értem, hogy szomorúak, mert a Vajdasági Magyar Szövetség nem roppant meg és nem tűnik el, másoktól eltérően, a politika süllyesztőjében, Pásztor István halálát követően sem.

📌 Elképesztően nehéz volt az elmúlt 7 hónap. A közösség elveszítette a vezetőjét, mi pedig a legjobb csapathoz méltó módon, megvívtunk 4 brutális csatát.

📌 Decemberben köztársasági parlamenti és tartományi, most pedig önkormányzati és EP választások voltak.

✅ Küzdöttünk az utolsó atom energiánkig és minden csatatérről emelt fővel távoztunk. Megőriztük a közösség politikai erejét, pozícióit, néhol bővültünk is és minden szinten kvalifikáltuk magunkat a további küzdelemre a tömbben és szórványban élő vajdasági magyarokért!

🤝 Köszönöm minden szavazónknak, aktivistánknak, tagtársamnak a támogatást, a munkát és a bajtársiasságot. Nemcsak köszönöm, büszke is vagyok rájuk!

❗ Folytatjuk, mert ahogy tegnapelőtt Geszten Orbán Viktor fogalmazott, és amit a Real Madridtól is megtanultam az elmúlt évtizedekben: „A mérkőzés addig tart, amíg nem nyerjük meg!” A vajdasági magyar közösség pedig számít ránk! Joggal.

Pásztor Bálint elemzéséhez több, mint harmincan szóltak hozzá csütörtök estig, ezek közül egyet idézünk, Juhász Bálintét, ő a vajdasági parlament elnöke. Természetesen ezt is javítás és kommentár nélkül tesszük közzé.

Juhász Bálint: Ha megmondják mit kell írni, akkor nem kell mélyre merülni az elemzésben, akkor nem fontos, hogy valós számokon, megfelelő módszertanon alapuljon az “elemzés”… Végre helyes kontextusba helyezed.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 1 Átlag: 5]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava