Connect with us

Szerbia

Németország “genetikailag népírtó” egy szerbiai kormánypárti politikus szerint

A srebrenicai ENSZ-határozat szponzorálása miatt Szerbiában az utóbbi időben Németország gyalázása a “népsport” formáját öltötte, főleg hogy erre az orosz nagykövet is ráerősített az ENSZ Közgyűlésében, és hogy a szerb elnök is már de facto ezt teszi. Dragan Marković Palma, az Egységes Szerbia vezetője szerint az európai államok nem önállóan döntenek, kivéve Magyarországot, Görögországot, Szlovákiát és Ciprust

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Palma piacozás közben osztotta ki a "népírtó Németországot"
Dragan Marković Palma (középen, barna öltönyben) piacozás közben osztotta ki a "népírtó Németországot", és dicsérte Magyarországot, valamint további három államot (Forrás: Egységes Szerbia)
A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Dragan Marković Palma, az Egységes Szerbia (Jedinstvena Srbija, JS) párt elnöke a dél-szerbiai Nišben kijelentette, hogy a Srebrenicáról szóló határozat legnagyobb abszurduma, hogy azt Németország javasolta, amely „genetikailag genocid” nemzet/ország, és szerinte ennek bizonyításához nem kell tovább menni a második vagy az első világháborúnál. Marković elmondta, hogy az Egyesült Nemzetek Közgyűlésében tartott szavazás megmutatta, hogy az európai államok, kivéve Magyarországot, Görögországot, Szlovákiát és Ciprust, nem önállóan döntenek, és „valakinek a telefonhívására nyomtak zöld gombot, ami miatt most pirulnak”. A srebrenicai határozat szponzorálása miatt Szerbiában az utóbbi időben Németország gyalázása a “népsport” formáját öltötte, főleg hogy erre az orosz nagykövet is ráerősített az ENSZ-ben, és hogy a szerb elnök is már de facto ezt teszi.

A németek gyalázása

A Jedinstvena Srbija egy szélsőjobbos formáció, amely a hatalomért az utóbbi időben az elnyűhetetlen Ivica Dačić szocialistáihoz dörgölődzik. Palma korábban a háborús bűnös Željko Ražnatović Arkan Szerb Egységpártjában lébecolt, egyikhez sem a baloldaliság vagy a jobboldaliság kötötte, hanem a nacionalista attitűd.

Palma niši kampányolása során kimenet a piacra, ahol az emberekkel beszélgetve Aleksandar Vučić szerb elnököt magasztalta, aki szerinte illő (megfelelő) módon védte, és védte meg Szerbiát a nemzetközi igazságtalansággal szemben, és ezzel bebizonyította, hogy „a szabadságszerető világ igazi vezetője”, amit „az egész földkerekség láthatott”.

Feltéve, ha be van követve a Pink Televízió, de ezt Palma nem mondta.

A szerbiai politikus nem előszőr dicsérte a szerb elnököt a Srebrenica körüli magatartását méltatva, Aleksandar Vučić még fel sem szólalt az ENSZ-ben, amikor Palma már közölte, hogy a szerb elnök élvezi az Egységes Szerbia és minden szerbiai állampolgár támogatását a “nemzetközi igazságtalansággal” folytatott harcban.

Dragan Marković Palma pártja, az Egységes Szerbia – amely főleg Szerbia középső részén erős, tagja az „Aleksandar Vučić – Niš holnap” listának, amely az első pozícióból indul a dél-szerbiai, ahol a haladók nem túlzottan izmosak.

Az ENSZ Közgyűlése tegnap elfogadott határozatában július 11-ét a srebrenicai népirtás emléknapjává nyilvánította, valamint elítélte a népirtás tagadását, és a háborús bűnösök dicsőítését.

A határozatot 84 állam szavazta meg, Magyarország mellett további 18 ország ellenezte az elfogadását, mint például Oroszország, Kína és Fehéroroszország, további 68 állam pedig tartózkodott. Az ENSZ-nek 193 tagállama van.

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava