Connect with us

Szerbia

A Moszkvában agyonplecsnizett Vulin pártja újból kezdeményezte Szerbia csatlakozását a BRICS-hez
0 (0)

Aleksandar Vulin a Happy Televízióban beszélt a 25 évre lecsukott orosz ellenzéki politikusról, Vlagyimir Kara-Murzáról is. Tényként hozta fel, hogy Belgrádban összeverődött egy orosz csoport, amely Oroszországgal szemben államellenes cselekedetbe kezdett. A volt szerbiai titkosszolgálati vezető úgy fogalmazott, hogy bármelyik titkosszolgálat követné azokat az amerikaiakat, akik Biden megbuktatása érdekében szövetkeznek

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Aleksandar Vulin a Happy Televízióban Milovan Marić kérdéseire válaszolva beszélt a 25 évre lecsukott orosz ellenzéki politikusról, Vlagyimir Kara-Murzáról is
Aleksandar Vulin a Happy Televízióban Milovan Marić kérdéseire válaszolva beszélt a 25 évre lecsukott orosz ellenzéki politikusról, Vlagyimir Kara-Murzáról is, miközben a pártjának más vezetői a BRICS után ácsingóznak (Forrás: Screenshot, Happy TV)
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Alig alakult meg a szerbiai parlament, máris felmerült, hogy Szerbia csatlakozzon a BRICS-hez. Ezt a Moszkvában háromszor is kitüntetett Aleksandar Vulin volt BIA-főnök operettpártjának két tagja hivatalosan is kezdeményezte, immár másodszor. A Szocialisták Mozgalmának a képviselői, Đorđe Komlenski és Bojan Torbica határozattervezetet nyújtottak be a parlamenthez, hogy iktassa be a menetrendbe a szavazást Szerbia csatlakozásáról a BRICS-hez. A BALK-on általában azokat a politikai szervezeteket nevezzük operettpártoknak, amelyek tevékenységét nem lehet komolyan venni, mert jóformán csak azért jöttek létre, hogy szórakoztassák a nagyérdeműt, vagy hogy szavazókat vonjanak el az ellenzéktől. A két szóban forgó parlamenti képviselő az említett mozgalom elnökségének tagja.

Szerintük a BRICS komolyabb, mint az EU

A két képviselő tavaly augusztusban ugyanezt a javaslatot már egyszer benyújtotta a parlamentnek, de az előrehozott választások miatt a szkupstina (szerb parlament) feloszlatásra került, így a tervezet nem jutott el a képviselőtársak kezéhez.

A Szocialisták Mozgalma ugyan a kormánykoalíció tagja, a két említett képviselő azonban úgy fogalmazott, hogy a határozattervezet benyújtása személyes kezdeményezés, és nem más kormányzati partnerekkel folytatott egyetértésben kerül rá sor.

Az őszinteségi rohamban szenvedő Komlenski az orosz RT Balkans csatornának nyilatkozva kijelentette, hogy nem kezdeményezték volna a BRICS-hez való csatlakozás megvitatását, ha nem remélnék, hogy “mélyreható párbeszéd” indul a kérdésben, a BRICS ugyanis sokkal komolyabb alternatíva, mint az európai út.

Orosz médiajelentések szerint a Szocialisták Mozgalmának határozattervezete népszavazás kiírását irányozza elő Szerbiában a BRICS-hez való csatlakozás érdekében.

Egyáltalán nem zárható ki, hogy nemrégi moszkvai látogatása alkalmával Vulin nem csak plecsniket kapott, hanem kéréseket is azzal kapcsolatban, hogy miként gyengítse az európai gondolatot és az Oroszország ellenes megnyilvánulásokat Szerbiában, bár erre nem nagyon kell kérni őt, mert magától is teszi ezt az oroszoknak is tetsző dolgot.

Az Aleksandar Vulin által alapított Szocialisták Mozgalmának néhány tagja szerepelt a kormányzó Szerb Haladó Párt listáján a december 17-i választásokon, Vulin pedig már legalább egy évtizede a szerb elnök közeli munkatársa miniszteri megbízatásban, vagy a szerbiai polgári titkosszolgálat, a BIA vezetőjeként.

Aleksandar Vulin a “szerb világ” megálmodója, az európai út egyik legnagyobb ellenzője, és a “pánszerb” gondolat szellemében tavaly december óta a boszniai Szerb Köztársaság szenátora, aki már előtte is együtt énekelt Dodikkal, mivel mindketten igencsak muzikálisak.

A világ orosz oldala

Moszkvából hazatérve Aleksandar Vulin sürgősen besétált a Happy Televízióba, ahol eldicsekedett azzal, hogy a Nyugat azért támadja őt, mert kimondja azt, amit a szerb emberek gondolnak.

– A szerbek azt gondolják, és azt akarják, hogy legyen szerb egység, és hogy egyesüljön a Drina mindkét oldalán élő szerb nép, ami által létrejön és hivatalossá válik a szerb világ, és a Nyugat tudja, hogy ehhez ehhez van

– mondta Vulin a Happy Televízió egyik reggeli műsorában, ahol azt is hangoztatta, hogy az egyesülés folyamata elkezdődött, és azt már nem lehet megállítani.

Sándor kettő, ahogy néha a BALK-on nevezzük Vulint, a Happy Televíziónak nyilatkozva feltette azt a költői kérdést, amelyet lehet, hogy az oroszok sugalltak neki. A (húsz forintos) kérdés úgy hangzik, hogy a második világháborúban vesztes németek miként egyesülhettek, miközben a két világháborút megnyerő szerbeknek nem adatik meg az egyesülés.

– Ha valaki azt mondta volna 1946-ban, hogy Németország egyesülni fog, Churchill csak nevetett volna, és mint látható, Németország egyesült. Miért nem tudunk mi, szerbek egyesülni?

– vetette fel a kérdést a szerb világ szószólójaként ismert szerb nacionalista politikus.

– Akár tetszik Vučić elnöknek, akár nem, ő minden szerb elnöke, és a szerbek egyetlen politikai néppé váltak. Ez így van. Az egyesítés folyamata megkezdődött, és nem lehet megállítani

– mondta Aleksandar Vulin, aki a tévéműsorban azt vallotta magáról, hogy a szerb világ szószólója, és az Oroszországgal való együttműködés támogatója, aminek következtében minden nyugati nyomás ellenére a világ szabad (orosz) oldalán kíván állni.

Vulin: Szervezkedjenek Budapesten!

Az adásban az is felmerült a műsorvezető, Milomir Marić részéről, hogy Vlagyimir Kara-Murza orosz ellenzéki politikus azért kapott 25 év börtönt egy orosz bíróságtól, mert Vulin felnyomta őt Moszkvánál, illetve Nyikolaj Patrusevnál, az orosz biztonsági tanács titkáránál. Csak mellékes körülmény, hogy az adás során a műsorvezető és Vulin is tíz évvel kevesebbet, vagyis 15 évet emlegetett a börtönbüntetés hosszával kapcsolatban.

Vulin tényként hozta fel, hogy Belgrádban összeverődött egy orosz csoport, amely Oroszországgal szemben államellenes cselekedetbe kezdett. A volt szerbiai titkosszolgálati vezető úgy fogalmazott, hogy bármelyik titkosszolgálat követné azokat az amerikaiakat, akik Biden megbuktatása érdekében szövetkeznek.

Az oroszok által legalább háromszor kitüntetett szerb politikus úgy fogalmazott, hogy senkinek sem küldtek semmiféle információt, viszont megjegyezte, hogy a szerbeknek saját maguk miatt kell mindent tudniuk azzal kapcsolatban, ami Szerbia területén történik.

Egy kérdésre válaszolva Vulin közölte, hogy a szervezkedő oroszokat nem utasították ki Szerbiából, senki sem bántotta őket, így a saját lábukon hagyták el az országot. A szerb politikus ezzel kapcsolatban feltette a kérdést, hogy Kara-Murza miért tért vissza Oroszországba, ha úgy gondolta, hogy Szerbiából feljelentették, miért nem ment Hollandiába?

Vulin cáfolta, hogy követték, vagy hogy feljelentették az orosz ellenzékieket, de hozzátette, hogy arról szó sem lehet, hogy bárki államellenes szervezkedésbe kezdjen egy másik ország ellen Szerbia területéről.

– Ne keverjetek bele bennünket a háborúitokba, ha meg akarjátok buktatni Bident, buktassátok meg Budapestről, de Belgrádból nem fogjátok, vagy ha meg akarjátok buktatni Putyint, akkor azt csináljátok Bukarestből

– jelentette ki Vulin, aki közölte, hogy a világ bármely országa joggal várja el Szerbiától, hogy megakadályozza a velük szembeni államellenes cselekedeteket a saját területén, amire csak bólogatott a kormánybarát műsor nagyon kormánybarát műsorvezetője, aki a szerbiai médiában egyedüliként tegezi a szerb elnököt, és természetesen Vulint is, akik viszont illemtudóan visszamagázzák Marić urat.


Mini közvélemény-kutatás


Az alábbi közvélemény-kutatás csak a BALK olvasóinak véleményét tükrözi, és semmiképpen sem tekinthető átfogó, reprezentatív felmérésnek. A mini közvélemény-kutatás eredményére történő esetleges hivatkozás alkalmával ezt mindenképpen figyelembe kell venni. Ez a véleménynyilvánítás névtelen, eredménye semmilyen más célt nem szolgál, mint a tájékoztatást, elegendő szavazat esetén a BALK cikkeiben alkalomadtán hivatkozni fogunk rá. Egy látogató csak egyetlen szavazatot adhat le.


Ha nem tetszenek a felkínált opciók, magad is adhatsz hozzá egy újabb válaszadási javaslatot. Ehhez kattints a megfelelő mezőbe, és kezdj el gépelni! Az általad felkínált javaslat szerkesztőségi jóváhagyást követően kerül a listára.


13
Vulinék megint megpróbálják átnyomni a parlamenten, hogy Szerbia csatlakozzon a BRICS-hez

Kihez csatlakozzon Szerbia?

If 'Other' is filled, checked answers are ignored.

Mi lesz Magyarországgal, ebben a változó világban ez is kérdés?

24
A világ folyamatosan változik, a változások idén Európát sem kerülik el

Mi legyen Magyarországgal?

If 'Other' is filled, checked answers are ignored.
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava