Connect with us

Szerbia

Vulin duplázott, az FSB-t követően Putyin is kitüntette

Akit Washington szankcionál, annak Moszkva megveregeti a vállát, mint látjuk, néha kétszer is. Várjuk a következő amerikai szankciót, mert az oroszok immáron 3:1-re vezetnek, és az USA nagyon lemaradni látszik

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A duplázás után Vulin úszik a boldogságban, vajon cserébe kap-e a fejére újabb amerikai szankciókat?
Vulin úszik a boldogságban a duplázás után, vajon cserébe kap-e a fejére újabb amerikai szankciókat? (Kép forrása: Pokret Socijalista)
Listen to this article

A KGB utódszervezetét követően Vlagyimir Putyin is kitüntette Aleksandar Vulint, a szerbiai polgári titkosszolgálat volt vezetőjét, aki így duplázott, és akinek valami nagyon nagy dolgot kellett tennie ahhoz, hogy így potyognak neki az orosz kitüntetések. Ehhez természetesen az is hozzájárulhat, hogy az amerikaiak és az oroszok kereszttüzébe került: akit Washington szankcionál, annak Moszkva megveregeti a vállát, mint látjuk, néha kétszer is. Várjuk a következő amerikai szankciót, mert az oroszok immáron 3:1-re elhúztak, és az USA nagyon lemaradni látszik. Csak mellékesen jegyezzük meg, hogy 2021-ben Szijjártó Péter magyar külgazdasági külügyminiszter is a Barátságért Érdemrendet kapta, neki orosz kollégája, Szergej Lavrov adta át.

Duplázott , a nagy hazafi

Az utóbbi két napban Oroszország kétszer is kitüntette Aleksandar Vulint, a szerbiai Szocialista Mozgalom elnökét és a Biztonsági Információs Ügynökség (BIA) korábbi igazgatóját.

pártja, illetve operettpártja, a Szocialisták Mozgalma honlapján jelentette be, hogy Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin, az Orosz Föderáció elnöke a Barátságért Érdemrend (oroszul: Орден Дружбы) tüntette ki Sándor 2-t, ahogy néha a BALK-on nevezzük Vulint.

Az indoklás szerint nagyfokú személyes hozzájárulásáért kapott újabb orosz plecsnit a Biztonsági Információs Ügynökség (BIA) és az orosz Hírszerző Szolgálat (SVR) közötti együttműködés fejlesztéséért és javításáért, valamint Szerbia és Oroszország érdekeinek előmozdításáért.

A közlemény szerint a Putyin által adományozott -simogató elismerést Szergej Nariskin, az Orosz Föderáció elnökének megbízottja, a hírszerző szolgálat igazgatója az SVR moszkvai központjában ünnepélyes keretek között adta át a politikusnak.

Nariskin hangsúlyozta – megint csak a közlemény szerint – hogy az Aleksandar Vulinnak adományozott kitüntetés “megérdemelt osztályzat” az orosz- kapcsolatok átfogó fejlesztésére irányuló folyamatos erőfeszítésekért, valamint az orosz és a különleges szolgálatok közötti együttműködés elősegítéséért az említett módon.

Harmadszor is a közlemény szerint Nariskin hangsúlyozta személyes tiszteletét Aleksandar iránt, akit “igazi hazafinak és felelős vezetőnek tart”, mert minden erejével, tudásával és tapasztalatával odaadóan szolgálja Szerbiát és a titkosszolgálatot.

Két nappal ezelőtt is kitüntették

Két nappal ezelőtt Alekszandr Bortnyikov, orosz hadseregtábornok, az oroszországi Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSB) igazgatója “kivételes professzionalizmusáért” és a és orosz szolgálatok közötti együttműködéshez való hozzájárulásáért “plecsnizte meg” Aleksandar Vulint.

A politikus korábban azért kapott magas orosz elismerést Nyikolaj Patrusevtől, az orosz biztonsági tanács titkárától, mert felnyomta az orosz vezetésnél a Washington Postnak is dolgozó Vlagyimir Kara-Murza orosz ellenzéki politikust, akit nem sokkal később 25 évre ítéltek el, mert vesztére szerbiai tartózkodása idején (is) bírálta az orosz vezetést az ukrajnai háború miatt.

Aleksandar tavaly novemberben mondott le a szerbiai titkosszolgálat, a BIA igazgatói posztjáról, mert nem akarta, hogy a “nyugati hatalmak” miatta szankciókat vezessenek be Szerbia ellen.

A politikus ugyan volt olyan “tapintatos”, hogy nem nevezte meg melyik országokra gondol, de az nyilvánvaló, hogy az Egyesült Államok volt a legkevésbé elégedett ténykedésével, főleg az orosz hírszerző szolgálatokkal fenntartott kapcsolatai miatt.

Az amerikai pénzügyminisztérium tavaly júliusban vette fel a szankciós listára Vulint, akit korrupciós tevékenysége és a kábítószer-kereskedelemben való részvétele, valamint az Oroszországhoz fűződő kapcsolatai miatt szankcionált.

közben többször is dicsekedett azzal, hogy felhasználja az orosz szolgálatok tapasztalatait a “Majdan” elleni harcban, ahogy Belgrádban és Moszkvában nevezik az Egyesült Államok által szervezett “színes forradalmakat”, amelyek előkészítésében éppen egy szerb csoport, az Otporból lett CANVAS segédkezett hosszú éveken keresztül.


Mini -kutatás


Az alábbi -kutatás csak a BALK olvasóinak véleményét tükrözi, és semmiképpen sem tekinthető átfogó, reprezentatív felmérésnek. A mini -kutatás eredményére történő esetleges hivatkozás alkalmával ezt mindenképpen figyelembe kell venni. Ez a véleménynyilvánítás névtelen, eredménye semmilyen más célt nem szolgál, mint a tájékoztatást, elegendő szavazat esetén a BALK cikkeiben alkalomadtán hivatkozni fogunk rá. Egy látogató csak egyetlen szavazatot adhat le.


Ha nem tetszenek a felkínált opciók, magad is adhatsz hozzá egy újabb válaszadási javaslatot. Ehhez kattints a megfelelő mezőbe, és kezdj el gépelni! Az általad felkínált javaslat szerkesztőségi jóváhagyást követően kerül a listára.


3
Vlagyimir Putyin is kitüntette Aleksandar Vulint, aki két nap alatt két orosz kitüntetést söpört be

Vajon megérdemelte a két elismerést?

other answer noteIde írd be a javaslatodat.

A szavazás jelenlegi állása

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Egy hét legjava