Connect with us

Szerbia

Vučić beváltotta a fenyegetését: olcsó párizsit reggelizett a szerb elnök (+recept)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

párizsi szendvics
Aleksandar Vučić az eredeti szerb párizsis szendviccsel (Forrás: Screenshot)

Kattints ide a cikk meghallgatásához

A szerb elnök videót tett fel az Instagram-profiljára, amellyel azt bizonyította, hogy olcsó párizsit reggelizett. Ehhez Siniša Mali pénzügyminiszter és Tomislav Momirović bel- és külkereskedelmi miniszter csinált neki társaságot. Ők ketten Aleksandar Vučić állandó fegyverhordozói, ezúttal ők szerezték be a reggelihez szükséges alapanyagokat. A közös reggeliről készült videót azért most közölte a szerb elnök, mert múltheti bejelentésével összhangban mától húsz termék kerül kevesebbe a boltokban, vagyis gyakorlatilag hatósági áras kategóriába tevődik át.

Olcsó párizsin él a nemzet

Aleksandar Vučić arról tájékoztatta az első kézből származó információkra éhes követőit, hogy a szükséges kellékek beszerzését Toma Momirović és Siniša Mali végezte, ők jártak a boltban, ahol fél kiló, Szerbiában előállított párizsit vásároltak, nyilván a vegyen hazait! szlogen szellemében.

A két miniszter vett még két liter joghurtot, két Sava típusú (népi) kenyeret és két zacskó majonézt, amiért összesen 585 dinárt, vagyis 1920 forintnak megfelelő összeget fizettek.

A szerb elnök a videóban kiemelte, hogy a vásárolt párizsi ára mától kilónként 140 dinárral (460 forinttal) olcsóbb, mint eddig.

– Boldog vagyok, mert ez olyasmi, amin mindannyian felnőttünk, és amit az emberek szeretnek, és én is gyakran eszem a repülőn. Amikor külföldre megyek, megkérem őket, hogy pontosan ilyen párizsiból készítsenek nekem szendvicseket

– mondta az államfő a szerb párizsit dicsőítve, egyúttal pedig bejelentette, hogy jövő héten még tíz fontos termék lesz olcsóbb.

– Örülök, hogy segíthetünk az embereknek

– jelentette ki Vučić, aki ezzel a videóval szerette volna tagadni azokat az általa hazugságnak nevezett gyanúsítgatásokat, hogy a szerb kormányzat tagjai nem esznek ilyen rossz minőségű ételt, amelyet a Dveri nacionalista párt méregnek és ipari hulladéknak nevezett.

Ő viszont úgy véli, hogy kitűnő.

Elnöki kihívás: a szerb párizsis szendvics

A szerb elnök arról is beszélt, hogy a közös reggeli az ő ötlete volt – mint minden Szerbiában, például a magyar zászlós felirat is Szabadka határában – és a barátai elfogadták a meghívást, vagy éppen a kihívást, tekintsük bárminek is.

Ezt követően a “bújtatott alanyt” használva aprított néhány gyűlöletmondatot is a videóba, amelyben azzal vádolta meg az ellenzéket – amelyet nem nevezett meg – hogy minden nap új hazugságot talál ki.

Ezek közé tartozott az is, hogy ők (az elnök és a többiek) nem mernek enni az olcsó párizsiból – ez már majdnem olyan, mint egy TikTok-kihívás, de ők most megmutatják, egy életük, egy haláluk!

A szerb elnök úgy fogalmazott, hogy az őt támadók szemében a párizsi a “politikai ellenség archetípusává” vált.

Vučić itt emlékeztetett arra, hogy a jövő héttől éppen azzal párhuzamosan viszik le újabb tíz termék árát, hogy jelentősen növelik a béreket és a nyugdíjakat, és ezáltal közös erővel törik le az inflációt.

párizsi szendvics lakoma

A miniszterek is tömik a fejüket, jobbról Siniša Mali pénzügyminiszter, balról Tomislav Momirović bel- és külkereskedelmi miniszter (Forrás: Screenshot)

Miután a szerb elnök befejezte az ellenzék szapulását, és önmaga, illetve kormánya dicsőítését, kezdődhetett a lakoma, és ország világ tanúja lehetett annak, hogy miként készül a szerb párizsis szendvics.

A recept nagyon egyszerű: félbe kell vágni egy népi kenyeret, amelyet hosszában ismét elfelezünk, majd a szétnyitott fél kenyeret az alapozónak használt majonézzel vastagon “meglocsoljuk”.

Erre helyezzük rá a szerb nemzeti párizsit, és már kész is a szendvics, amelyhez hasonlót Lucullus sem evett, az összes római isten bocsátsa meg neki!

QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Az ENSZ Közgyűlése határozatot fogadott el, amely július 11-ét az 1995-ös srebrenicai népirtásról való elmélkedés és megemlékezés nemzetközi napjává nyilvánította, Potocariban már ácsolják a szégyenfát Az ENSZ Közgyűlése határozatot fogadott el, amely július 11-ét az 1995-ös srebrenicai népirtásról való elmélkedés és megemlékezés nemzetközi napjává nyilvánította, Potocariban már ácsolják a szégyenfát
Bosznia2 nap telt el azóta

Potočariban ácsolják a szégyenfát, Magyarország neve is felkerül rá, tiltakozó jegyzék is érkezhet

A balkáni népek és a magyarok között sok közös vonás van. Ezek egyike, hogy nehezen felejtenek. Annak bebiztosítása érdekében, hogy...

Elmedin Konaković és Várhelyi Olivér közös nyilatkozatot tett miszerint Magyarország nem támogatja a srebrenicai határozatot az ENSZ Közgyűlésében. Elmedin Konaković és Várhelyi Olivér közös nyilatkozatot tett miszerint Magyarország nem támogatja a srebrenicai határozatot az ENSZ Közgyűlésében.
Bosznia1 hét telt el azóta

Várhelyi Olivér és Elmedin Konaković visszavonulót fújt, közös nyilatkozatot tettek közre Srebrenicáról

Közösen megállapították, hogy Várhelyi Olivér korábbi nyilatkozatai teljes tisztelettel adóznak az áldozatok iránt, és semmiképpen sem kérdőjelezték meg az 1995-ös...

Tíz perc múlva tizenegy: Barátok már nem lesznek, Elmedin Dino Konakovic és a Magyarországot képvislő Várhelyi Olivér Tíz perc múlva tizenegy: Barátok már nem lesznek, Elmedin Dino Konakovic és a Magyarországot képvislő Várhelyi Olivér
Bosznia1 hét telt el azóta

A boszniai külügyminiszter nekiment Várhelyinek, és felmondott egy Magyarországgal kötött szerződést

A boszniai külügyminiszter felmondta a március 6-i Szijjártó-látogatás során bejelentett EU-integráció támogatását célzó bilaterális megállapodást. Az egyezmény lényegében 50 boszniai...

A szerb elnök a kevés Fico a kevés szabad és szabadságszerető európai vezető közé tartozik, ezért Orbánnal együtt napokon belül meglátogatják A szerb elnök a kevés Fico a kevés szabad és szabadságszerető európai vezető közé tartozik, ezért Orbánnal együtt napokon belül meglátogatják
Magyarország2 hét telt el azóta

Vučić és Orbán a következő napokban meglátogatja a megsebesült szlovák miniszterelnököt

Az eléggé pongyolán fogalmazó belgrádi kormánypárti lap azt nem tisztázta, hogy Vučić és Orbán közösen keresi-e fel Robert Ficót, de...

Szijjártó szerint Magyarország mindent meg kíván tenni azért, hogy hozzájáruljon a nyugat-balkáni és európai stabilitáshoz és békéhez, Dodik szerint Magyarország annyira pártatlan, hogy akár irányíthatná is a Balkánnal kapcsolatos uniós folyamatokat Szijjártó szerint Magyarország mindent meg kíván tenni azért, hogy hozzájáruljon a nyugat-balkáni és európai stabilitáshoz és békéhez, Dodik szerint Magyarország annyira pártatlan, hogy akár irányíthatná is a Balkánnal kapcsolatos uniós folyamatokat
Magyarország2 hét telt el azóta

Dodik szerint Magyarország akár vezethetné is a Balkánnal kapcsolatos uniós folyamatokat

Szijjártó szerint a nemzetközi politikai szereplőknek be kellene fejezniük a feszültségkeltést Bosznia-Hercegovinában, valamint a szankciókkal való fenyegetődzést, akárcsak az erőszakos...

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Öt nap legjava