Connect with us

Montenegró

Podgoricában felrobbantotta magát egy 39 éves férfi az alapbíróság bejáratánál
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A podgoricai alapbíróság bejárata
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Egy ember meghalt, többen pedig megsebesültek, amikor egy férfi felrobbantotta magát a podgoricai alapbíróság bejáratánál. Az áldozat a 39 éves Mladen Bulatović, aki minden bizonnyal egy kézigránátot hozott működésbe. Bulatović nem volt ismeretlen a rendőrség előtt, az viszont egyelőre nem világos, hogy magával akart-e végezni, vagy támadást kívánt intézni a bíróság ellen, miután végrehajtási szakaszba érkezett egy ellene korábban hozott ítélet.

Az indíték nem ismert

Mladen Bulatović akkor vesztette életét, amikor dél körül egy kézigránátot hozott működésbe az első és a második üvegajtó közötti bejárati folyosón, még mielőtt az épületben posztoló rendőrökhöz ért volna.

A bíróság bejárata

Ezen az üvegajtón haladt át a férfi, aki felrobbantotta magát (Forrás: Twitter)

Ljiljana Radulović, a podgoricai Klinikai Központ igazgatója elmondta, hogy kilenc személyt vitt be a mentő a sürgősségi osztályra, akik közül ötnek voltak sérülései.

A beszállított emberek közül négyet bennfogtak, egy női páciens esetében pedig sürgősségi sebészeti beavatkozást hajtottak végre, állapota azóta stabilizálódott.

Egyelőre nem világos, hogy Bulatović miért robbantotta fel magát, vagyis az indíték nem ismertek, ahogy az sem, hogy esetleg valóban öngyilkosságot akart-e követett el, vagy a kézigránát működésbe hozásával esetleg más volt a szándéka/célja.

Annyi azonban már kiderült, hogy egy bűnözőről van szó, aki rendőrök elleni erőszak, okirathamisítás, valamint kábítószerkereskedelem miatt vált ismerté rendőri körökben.

Az alapbíróság közölte, hogy Bulatovićot tavaly júniusban közérdekű munkára ítélték, mert nem fizette a rá kirótt tartásdíjat, az ügyet azonban azóta az igazságügyi minisztériumhoz utalták az ítélet végrehajtása érdekében.

Podgoricai jelentések szerint a magát felrobbantó férfinak ma (március 3-án) nem volt semmiféle tárgyalása, és nem is idézték be az igazságszolgáltatási intézménybe.

Biztonsági problémák

Željka Jovović, a podgoricai alapbíróság elnöke az esettel kapcsolatba elmondta, hogy évek óta figyelmeztettek az intézményben uralkodó rossz biztonsági helyzetre, és hozzátette, hogy a mostani eset akár súlyosabb következményekkel is járhatott volna.

– Három éve erről beszélünk. Már többször rámutattunk arra, hogy a biztonsági intézkedések olyanok, amilyenek. Szerencsére így végződött, lehetett volna ennél sokkal rosszabb is

– mondta az alapbíróság elnöke a podgoricai Vijesti hírportálnak nyilatkozva.

Bírósági robbantás

Az egyik sebesültet viszik el a bírósági robbantást követően (Forrás: Twitter)

Zdravko Begović, a montenegrói ügyvédi kamara elnöke ugyanennek a hírportálnak kijelentette, hogy a robbanás következtében egy ügyvéd is megsebesült.

Begović információi szerint az ügyvéd lábát és a hátát több szilánk találta el, de nincs életveszélyben, viszont szörnyű traumát élt át.

Az ügyvédi kamara elnöke szerint a sebesültek között két bírósági alkalmazott van, a többiek civilek, vagyis polgári személyek.

– Az alapbíróság bejáratánál rendőrök posztolnak, de akárki beléphet az ellenőrzés során annak megvizsgálása nélkül, hogy van-e a birtokában illegális eszköz

– tette hozzá Begović, akinek a megítélése szerint a biztonsági helyzetről komolyan el kellene gondolkodni.

A podgoricai alapbíróság bejáratánál történt robbanás következtében Montenegróban eddig az nem merült fel, hogy az esetnek bármiféle köze lenne a közintézmények ellen az utóbbi időben divatossá vált internetes fenyegetésekhez.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava