Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bosznia

NULLA SZÁMÚ SZAVAZÓ: A vahabisták nem kedvelik a nyugat által preferált szavazási rendet

maoca
HAGYOMÁNY: A vahabiták által lakott Gornja Maočában senki sem szavazott

Olvasási idő: 1 perc

A boszniai Központi Bizottság (Centralna Izborna Komisija, CIK) tájékoztatója alapján van egy település a nyugat-balkáni Csodaországban, amelyet hivatalosan -Hercegovinának neveznek, ahol a választásra jogosultak közül senki sem adott le érvényes szavazatot, és ráadásul erre kísérletet sem tett. Sőt, a CIK közleménye alapján a sajátos rekord keretében 93 szavazásra jogosult lakosából egy sem jelent meg a szavazóhelyiségben.

Az ominózus eredményt produkáló közösség a különleges jogállású Brčko körzet és a boszniai Föderáció án fekszik.

A békés kis hegyi falut a civilizáció több évtizeden ül elkerülte, bár nem biztos, hogy a békés jelző ebben esetben a leginkább találónak tekinthető, merthogy a nyugati sajtó a dzsihadizmus boszniai “keltőhelyének” tekinti Gornja Maočát.A nehéz megközelíthetősége miatt a lezárását követően az szélsőséges irányzatát követők egyik gyűjtőtelepülése lett az említett település Bosznia-Hercegovinában.

A helyiek közül többen csatlakoztak a korábbi években az Iszlám Államhoz Irakban és Szíriában.

A Denvni Avaz bosnyák napilap információi szerint a más települések lakóiból összeállított választási bizottság jobb híján a évek óta használaton kívül lévő általános iskolájában rendezte be a szavazóhelyiséget az október 2-i választásra, majd a bizottsági tagok reggel hét órától este hétig várták a szavazókat.

Ez azonban teljesen hiábavalónak bizonyul, mert egyetlenegy helyi lakos sem szánt időt arra, hogy a napi ötszöri ima közé beiktasson egy szavazást, és így áldozzon a nyugati oltárának tekinthető urnánál.

A helyiek a tél közeledtével egyre sürgetőbbé váló mezőgazdasági munkák közepette úgy látták, hogy ennél fontosabb teendőik is.

A srebreniki járási delegáltak egyáltalán nem lepődtek meg a boszniai körülmények között békésnek mutatkozó iszlamisták távolmaradásán, mivel a négy évvel ezelőtti voksoláson az akkor 87 választásra jogosultból ugyanígy mind a távolmaradásával jelezte egyet nem értését a mai boszniai politikai viszonyokkal szemben.Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: