Connect with us

Húsvéti gyermekkönyvek

Bosznia

NULLA SZÁMÚ SZAVAZÓ: A vahabisták nem kedvelik a nyugat által preferált szavazási rendet

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

maoca
A cikk meghallgatása

A boszniai Központi Választás Bizottság (Centralna Izborna Komisija, CIK) tájékoztatója alapján van egy település a nyugat-balkáni Csodaországban, amelyet hivatalosan Bosznia- Hercegovinának neveznek, ahol a választásra jogosultak közül senki sem adott le érvényes szavazatot, és ráadásul erre kísérletet sem tett. Sőt, a CIK közleménye alapján a sajátos rekord keretében 93 szavazásra jogosult lakosából egy sem jelent meg a szavazóhelyiségben.

Az ominózus eredményt produkáló közösség a különleges jogállású Brčko körzet és a boszniai Föderáció határán fekszik.

A békés kis hegyi falut a civilizáció több évtizeden keresztül elkerülte, bár nem biztos, hogy a békés jelző ebben esetben a leginkább találónak tekinthető, merthogy a nyugati sajtó a dzsihadizmus boszniai “keltőhelyének” tekinti Gornja Maočát.

A nehéz megközelíthetősége miatt a jugoszláv konfliktus lezárását követően az iszlám szélsőséges irányzatát követők egyik gyűjtőtelepülése lett az említett település Bosznia- Hercegovinában.

A helyiek közül többen csatlakoztak a korábbi években az Iszlám Államhoz Irakban és Szíriában.

A Denvni Avaz bosnyák napilap információi szerint a más települések lakóiból összeállított választási bizottság jobb híján a falu évek óta használaton kívül lévő általános iskolájában rendezte be a szavazóhelyiséget az október 2-i választásra, majd a bizottsági tagok reggel hét órától este hétig várták a szavazókat.

Ez azonban teljesen hiábavalónak bizonyul, mert egyetlenegy helyi lakos sem szánt időt arra, hogy a napi ötszöri ima közé beiktasson egy szavazást, és így áldozzon a nyugati demokrácia oltárának tekinthető urnánál.

A helyiek a tél közeledtével egyre sürgetőbbé váló mezőgazdasági munkák közepette úgy látták, hogy ennél vannak fontosabb teendőik is.

A srebreniki járási delegáltak egyáltalán nem lepődtek meg a boszniai körülmények között békésnek mutatkozó iszlamisták távolmaradásán, mivel a négy évvel ezelőtti voksoláson az akkor 87 választásra jogosultból ugyanígy mind a távolmaradásával jelezte egyet nem értését a mai boszniai politikai viszonyokkal szemben.

A BALK Hírlevele


Meteorológia


B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava