Connect with us

Migráció

EMBERCSEMPÉSZET: Egy kamion rakterében 30 török migránst akart bejuttatni Horvátországba

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Embercsempészet Horvátországban, aki 30 török migránst szállított kamion raktérben.

Hallgasd meg ezt a cikket!

Egy horvát embercsempész 30 török migránst szeretett volna bejuttatni Horvátországba, ám még a bosnyák oldalon lebukott. A próbálkozást a boszniai határőrség orašjei egysége hiúsította meg a šamaci határátkelőnél. Ezt a bosznia-hercegovinai határrendőrség közölte.

Embercsempészet a szomszédban

Az illegális migránsokat speciális felszerelések segítségével fedezték fel a horvát rendszámú teherautó rakterében.

A teherautó faárút szállított Bosznia- Hercegovinából Németországba.

A céges tulajdonban lévő teherautót egy 52 éves horvát állampolgár vezette, akinek a teljes nevét nem adták meg, csak a kezdőbetűket közölték (S.M.).

A gyanú szerint a horvát férfi a kamion rakterében török ​​állampolgárokat szállított, akik nem teljesítették a határon való legális átlépés feltételeit, vagyis nem rendelkeztek érvényes beutazási dokumentumokkal.

A horvát sofőr ezzel a cselekedetével illegális anyagi előnyhöz szeretett volna jutni.

A boszniai hatóságok ezért embercsempészet bűntettének elkövetése miatt vették őrizetbe, és gyanúsítottként hallgatták ki.

Az illetékes bosznia-hercegovinai ügyész rendelete alapján a hatóságok a tehergépjárművet, az abban talált pénzt és a bűncselekmény végrehajtásával összefüggésbe hozható többi tárgyat ideiglenesen lefoglalták.

Az akció végrehajtása során a bosznia-hercegovinai határrendészet tagjai a brit és a német kormánya által adományozott speciális felszereléseket használták.

A nyomozás és a tanúk meghallgatása után a határrendőrség a 30 török ​​állampolgárt átadta a bosznia-hercegovinai idegenrendészetnek, egyúttal javasolta a Bosznia- Hercegovina területéről történő kiutasításukat.

A bosznia-hercegovinai határrendészet megjegyezte, hogy az üggyel kapcsolatos további munka folyamatban van, ami bizonyára azt jelenti, hogy az ügyet nem zárták le, és folytatják a bűncselekmény körülményeinek feltárását és a szálak felgöngyölítését.

A török migránsok száma a következő időben megszaporodhat a nyugat-balkáni térségben, miután Szerbia nemrég könnyítette a török állampolgárok bejutását az országba.

Recep Tayyip Erdoğan török elnök közelmúltban tett belgrádi látogatása során megállapodott Aleksandar Vučić szerb államfővel az útlevél-kötelezettség kölcsönösen eltörlésében, így a török állampolgárok ezentúl személyi igazolvánnyal is beléphetnek Szerbiába.

A rendelkezéstől azt várják, hogy tovább növekszik az egyébként is jelentős mértékű idegenforgalom a két ország között.

A megállapodásnak lehetnek azonban hátrányos következményei, ami a törökök és a kurdok számának hirtelen megemelkedéséhez vezethet a migránsok között, amire a fenti eset is bizonyítékként szolgálhat.Védelem és gyorsaság

EGYETLEN VPN KORLÁTLAN ESZKÖZRE KÉTFAKTOROS AZONOSÍTÁSAL, A BALK MAGAZIN AJÁNLÁSÁVAL

2022 februárjában a Windscribe a Wired UK szerint a legjobb VPN-ek közé került, a következő megállapítással: "A Windscribe mindig is a nagylelkűbb ingyenes VPN-szolgáltatók közé tartozott, de egyben az egyik legmegbízhatóbb és legköltséghatékonyabb fizetős fogyasztói VPN-szolgáltatás is."

2023 májusában az Engadget a Windscribe-ot "2023 legjobb ingyenes VPN-jének" nevezte meg, kijelentve, hogy "Kiválasztottuk a legjobb ingyenes VPN-nek a magas biztonsága és a szerveropciók széles választéka miatt más ingyenes VPN-ekhez képest."

A Windscribe megszabadít a támadóktól!

A Windscribe aktív támogatója az autoriter rezsimek által cenzúrázott információkhoz való szabad hozzáférésnek. Ezek közé az erőfeszítések közé tartozik a kiterjesztett sávszélességű ingyenes fiókok biztosítása mindenkinek, akit az ukrajnai orosz invázió érintett, valamint az ingyenes és korlátlan szolgáltatás a régió összes újságírója számára.Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava