Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bulgária

AZONNAL: Több ország is Oroszország elhagyására szólította fel állampolgárait

repulj haza
REPÜLJ HAZA, AMÍG LEHET: Még leng az amerikai zászló a moszkvai nagykövetségen, a jobboldali képen a bolgár kormány épülete

Olvasási idő: 1 perc

Az , Lengyelország és Észtország, a Balkánról pedig Bulgária felszólította állampolgárait, hogy sürgősen hagyják el Oroszországot. Sajtójelentések szerint emiatt arra lehet számítani, hogy még nehezebbé válik a határok átlépése, miután egyre többen menekülnek az oroszországi kényszermobilizáció elől.

Az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége biztonsági figyelmeztetést adott ki, amelyben elhagyására szólította fel az állampolgárait.

Az amerikaiak arra is felhívták a figyelmet, hogy az hatóságok elutasíthatják a kettős állampolgárság elismerését, és megtagadhatják a konzuláris segítséget azoktól, akik amerikai állampolgársággal is rendelkeznek, megakadályozhatják távozásukat és katonai szolgálatra sorozhatják be őket.FdumwPyWQAAC R6

Az amerikai egyúttal arra utasította állampolgárait, hogy ne utazzanak Oroszországba az elleni “indokolatlan és jogellenes” katonai akció miatt, mert az orosz hatóságok zaklathatják az amerikai állampolgárokat, önkényesen léphetnek fel velük szemben és akár fogva is tarthatják őket.

Bulgária szintén felszólította minden állampolgárát, hogy sürgősen hagyja el Oroszország területét. A szófiai külügyminisztérium azt tanácsolta a bolgároknak, hogy ehhez bármilyen/minden lehetséges közlekedési eszközt vegyenek igénybe.

Azoktól viszont, akik úgy döntöttek, hogy a felszólítás ellenére Oroszországban maradnak, azt kérték, hogy legyenek “éberek”, kerüljék az olyan helyeket, ahol nagyszámú ember gyülekezik, és szorosan kövessék figyelemmel a helyzet alakulását.

Arra is felhívták az Oroszországban maradó bolgár állampolgárok figyelmét, hogy szükség esetén vegyék fel a kapcsolatot a moszkvai nagykövetséggel vagy a szentpétervári főkonzulátussal.

A lengyel külügyminisztérium pontosan ugyanezt tanácsolta a lengyel állampolgároknak.

A varsói vezetés egyúttal arra szólította fel a lengyeleket, hogy semmiképpen se utazzanak Oroszországba, azokat pedig azonnali hazatérésre kérték, akik valamilyen okból az Orosz Föderáció területén tartózkodnak.A lengyel külügyminisztérium úgy jellemezte a jelenlegi politikai helyzetet, hogy az a “legmagasabb szintű fenyegetést” jelenti.

A tegnapi nap folyamán az észt külügyminisztérium is hasonló felszólítást intézett az Oroszországban tartózkodó állampolgáraihoz.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: