Connect with us

Románia

HÓDIT A BAYRAKTAR: Románia török harci drónok beszerzését tervezi

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskékkel!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Románia három darab, egyenként hat, vagyis összesen 18 harci drón távirányítását ellátó, Bayraktar TB2-es típusú pilóta nélküli repülőgép-rendszert tervez beszerezni – közölte csütörtökön a G4Media.ro bukaresti hírportál.

A román védelmi minisztérium augusztus elején kért előzetes jóváhagyást a parlamenttől a török drónok beszerzési eljárásának elindításához.

Az indoklásban a tárca az ország a NATO-ban Romániára háruló védelmi feladatok teljesítésére és az ország 2040-ig tartó haderőfejlesztési céljainak megvalósítására hivatkozik.

A szerződés áfa nélküli értéke 300 millió dollárra tehető, ami nemcsak a 18 drón és az irányításukra szolgáló rendszerek beszerzését, hanem a telepítésük logisztikai költségeit, valamint a kezdeti kiképzés árát is magában foglalja.

A G4Media felidézte: a Bayraktar drónokat gyártó cég tulajdonosa Recep Tayyip Erdoğan török elnök veje, és az ő családnevét viselik az ukrajnai háborúban hírnevet szerzett pilóta nélküli repülők.

A lap úgy tudja: a nagy hatótávolságú pilóta nélküli harci gépek vételára egymillió dollárnál kezdődik, felszereltségük függvényében beszerzési költségük 5 – 5,5 millió dollárig emelkedhet, de így is olcsóbbak, mint az amerikai gyártmányú drónok.

Értékeld ezt a cikket a szívecskékkel!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava