Connect with us

Horvátország

KELLEMETLEN SZOMSZÉDOK: Egy szerb lelőtt egy montenegróit a horvát tengerparton

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

A gyilkossága reggel hat óra körül történt a Pag szigetén lévő közkedvelt Zrće strandnál, ahol egy szerb férfi súlyosan megsebesített egy montengrói fiatalembert. Az áldozat a kórházba szállítás közben a mentőautóban hunyt el.

A közösségi oldalakra felkerült felvételek szerint az elkövető egy éjszakai klub előtt rántott fegyvert.

Az eddig jelentések szerint az áldozatott valószínűleg fejbe lőtték. A helyszínen tartózkodó emberek megpróbálták az áldozatot újraéleszteni, de sem ők, sem a helyszínre érkező mentősök nem jártak sikerrel.

A rendőrök elfogták és előállították a feltételezett tettest, vagyis az esettel kapcsolatba hozható személyt, miközben folyik a gyilkosság körülményeinek feltárása.

A rendőrség mindenekelőtt az áldozat és a támadó személyazonosságát igyekszik megállapítani, felmerült ugyanis a gyanú, hogy hamis dokumentumokkal rendelkeztek.

A helyi rendőrfőnök nem zárta ki, hogy a támadó esetében bérgyilkosról van szó, aki a mulató előtt csapott le áldozatára. Montenegrói médiaértesülések szerint a meggyilkolt férfi a škaljari klán tagja volt. Arra a kérdésre viszont egyelőre nincs válasz, hogy a támadó miként jutott fegyverhez.

Az éjszakai klub, amely előtt a gyilkosság történt, Kolan településhez tartozik, amelynek a polgármestere úgy nyilatkozott, hogy a környék folyamatos videofelügyelet alatt áll, vagyis be van kamerázva.

– Kolan községnek három kiemelt helye van, amelyek a családi turizmusra orientálódtak. Ez a hely a szórakoztatásra irányult

– mondta Šime Gligora polgármester, akinek a véleménye szerint az eset nem rontja a hely imázsát. A Zrće strand a víz tisztaságának révén a “kék zászlós” fürdőhelyek közé tartozik Horvátországban.

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava