Connect with us

Szerbia

BEKÖSZÖNT: Az új szerb házelnök szerint a parlament a haladó párt politikáját hajtja végre

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

orlic happy
A cikk meghallgatása

Vladimir Orlić, a szerbiai parlament új elnöke első televíziós szereplése alkalmával azonnal “beköszönt”, és rögtön meg is mutatta, hogy merre van az arra. Orlić a Happy televízió reggeli műsorában azt mondta, hogy a szkupstina (parlament) Aleksandar Vučić állam- és pártelnök politikáját hajtja végre, mert ezt kívánja meg a népakarat, amit tiszteletben kell tartani.

Vučić katonája

Vladimir Orlić házelnökké történt választását követően a BALK azt írta, hogy Orlić eddig is “egy vad, a párthoz és a vezérhez hű katona szerepét töltötte be a parlamentben és a médiában”, aki nem rest átlépni a jó ízlés határát a párt és a pártpolitika védelmében.

Az új házelnök első nyilatkozatával nem okozott csalódást, inkább azt mondhatnánk, hogy a várakozásoknak megfelelően “teljesített”, és ország-világ tudtára adta, hogy az szerbiai képviselőházban csakis az államfői akarat érvényesülhet.

– Ez az, amire a nép szavazott. A nép a választásokon megmondta, hogy mit gondol, és melyik politikát támogatja, mit szeretne látni a hazájában, és a következő időszakban milyen politika kerüljön végrehajtásra

– jelentette ki Orlić, aki házelnökként ennek a politikának lesz a legfőbb “végrehajtója” a szerbiai parlamentben.

– Ez az a legnagyobb problémájuk azoknak, akik ellenzéknek szeretik hívni magukat, nehezen tudnak ezzel megbékélni

– tette még hozzá a “jó pártkatona”, aki házelnökként arra emlékeztette az ellenzéket, hogy csakis és kizárólag Aleksandar Vučić nagylelkűségének köszönhetően ülnek a parlamentben, ahova azt követően jutottak be hogy 5%-ról 3%-ra vitték le a parlamenti küszöböt.

Orlić véleménye szerint az új összetételű parlament azzal kezdte meg a munkát, hogy a többségi párt tiszteletben tartotta a nagyobb demokráciát és szabadságot, de ez nem jelenti azt, hogy a Szerb Haladó Párt ne tudná, hogy milyen politikát akar végrehajtani az ellenzék pimaszságától függetlenül.

Orlić tehát első nyilvános szereplése alkalmával bizonyította, hogy nem változott, és hogy oda-vissza Aleksandar Vučić híve, amire bizonyíték az a videói is, amelynek férfi főszereplőjeként július közepén arra kérte “tanítómesterét”, hogy az államfői tisztsége mellett őrizze meg a pártvezetői posztot is.

Lassan tehát kezd kiteljesedni, amit már korábban is jeleztünk, miszerint Szerbia “egyszemélyes országgá” válik, amelyben a “mindenes államfő” kezében fut össze az összes hatalom. Még inkább.

Szerbia tehát nagy kihívások előtt áll, mint azt a Happy televízió a képernyő alján látható felirattal érzékeltette, bár lehet hogy mi ezen nem ugyanazt értjük, amire ők gondoltak.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava