Connect with us

Húsvéti gyermekkönyvek

Görögország

MEGNYUGODTAK: A turizmusban elért eredmények enyhíthetik az energiaválság által okozott problémákat Görögországban

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

santorini
A cikk meghallgatása

Idén a vártnál is jobban alakul a nyári turisztikai szezon Görögországban. Ezt a görög kormányszóvivő jelentette ki, aki szerint az ebből származó extrabevételek enyhíthetik a megugró energiaárak által okozott kellemetlen társadalmi ​​hatásokat.

Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy ez lehet minden idők legjobb nyara a görögök számára. A görög nemzeti bank szerint a számok arra utalnak, hogy a bevételek tekintetében sikerül túlszárnyalni a 2019-es rekordévet.

Görögországban a turizmusból származik a gazdasági bevételek egyötöde, és minden ötödik görög ebben az ágazatban dolgozik.

A jegybank szerint az ország számára fontos lenne, hogy középtávon költségvetési többlet alakuljon ki, a mostani jó eredményekre való tekintettel pedig úgy vélik, hogy egyelőre nem kell a kamatlábak jelentősen emelkedésétől tartani.

A görög központi pénzintézet korábban 3,2%-os gazdasági növekedést prognosztizált, ám a számítások készítésekor azt vették alapul, hogy a turizmusból származó bevételek a 2019-es eredmények 80%-át érik el.

A képet némileg rontja, hogy az országban 80%-os az infláció, de a pénzügyi szakemberek szerint ez külső okokra, vagyis az ukrajnai háborúra vezethető vissza, ahogy másutt is Európában.

A görögök így kevésbé tartanak az Ó-kontinens más részein igencsak ijesztőnek tűnő téli energiaválságtól.

– Az idegenforgalmi bevételek lehetővé teszik az állam számára, hogy tovább támogassa az energia- és más válságok által sújtott társadalmat, és értékes tartalékokat képezzen a következő télre

– jelentette ki a görög kormány szóvivője.

A görög repülőterekre érkező külföldiek száma júniusban elérte a 3 481 000-et, ami 193%-os növekedés a tavaly júniusi 1 190 000-hez képest.

A tízmilliós Görögország rekordszámú, 32 millió látogatót vonzott 2019-ben, ami körülbelül 18 milliárd eurós bevételt jelentett az ország számára, ezt azonban a jelek szerint idén sikerül túlszárnyalni.

A BALK Hírlevele


Meteorológia


B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava