Connect with us

Embercsempészet

NEMZETGAZDASÁG: A szerbek Szlovénia felé is csempészik a migránsokat

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

AU REVOIR: Szíriai migránsok Rábéban, július 15-én (Fotó: BALK)
play icon A cikk meghallgatása
()
Olvasási idő: 1 perc

Lassan ipari méreteket ölt a migránsok csempészése Szerbiában. A szerbiai embercsempészek nem csak Magyarország, hanem Horvátország, illetve Szlovénia felé is viszik a Nyugat- Európa felé tartó migránsokat.

A horvát korrupció és szervezett bűnözés elleni hivatal (Kancelarija za borbu protiv korupcije i organozovanog kriminala, USKOK) közleménye szerint három szerbiai állampolgár ellen indult eljárás annak gyanújával, hogy júliusban legalább 40 illegális migránst csempésztek a horvát-szlovén határra.

A közlemény szerint a legfőbb gyanúsított egy hatvan éves férfi, aki Fiume (Rijeka) tágabb körzetében egy ismeretlen szerbiai személy megbízásából még két, nálánál valamivel fiatalabb férfit szervezetett be.

A beszervezett, de meg nem nevezett “alakoknak” az volt a feladatuk, hogy nagyobb számú migránst szállítsanak a szlovén határra. A migránsok illegálisan érkeztek Horvátországba.

A legfőbb gyanúsított július 20-án a fiumei buszpályaudvaron találkozott a Belgrádból érkezett két férfival, akiknek útbaigazítást/utasítást adott azzal kapcsolatban, hogy miként béreljenek autót, és hogyan vásároljanak horvát SIM-kártyákat.

Egyúttal azt is elmondta nekik, hogy hol és pontosan mikor vehetik fel a migránsokat, akiket Szlovénia irányába kell szállítaniuk.

Az első számú gyanúsított fejenként 500 eurót kapott a migránstranszferért, így legalább húszezer eurót keresett az üzleten, az viszont egyelőre nem világos, hogy mennyi volt a “sofőrök” fizetsége.

A három gyanúsított ellen az isztriai rendőrség tett feljelentést, az USKOK pedig indítványozza a fiumei bíróság vizsgálóbírójának, hogy mindhárom gyanúsítottat helyezze előzetesbe.

Tetszett a cikk?

Osztályozd a csillagokkal!

Átlag: / 5. Szavazatok:

Ha tetszett ez a cikk,

kövess bennünket ezeken a csatornákon:

Sajnáljuk, hogy nem tetszett a cikk!

Segíts nekünk, hogy jobb cikkeket írjunk,

Ezért mondd el a kifogásod

Az olvasás folytatása
BALK könyvek Balkán

KÖVETÉS

A BALK Hírlevele


Azonnali értesítés

Meteorológia

A szerző cikkei

Könyvek kedvezménnyel

B.A. Balkanac

Balkanac

in english

Könyvek kedvezménnyel

Tíz nap legjava