Connect with us

Horvátország

LŐRINC MENNYBE MEGY: Mikorra készül el az eszéki Pampas-stadion?

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

ilyen lesz
A cikk meghallgatása

Horvát médiabeszámolók szerint még idén elkészül az új eszéki stadion, amely Horvátország legmodernebb labdarúgó arénája lesz. Ezt Hrvoje Sučić felügyeleti főmérnök is megerősítette, miután bejárta a készülő komplexumot, amelynek építése jól halad. Az Osijek labdarúgó klubnál úgy tekintenek Mészáros Lőrincre, mint a csapat megmentőjére.

Nagy erőkkel dolgoznak

– A munkálatok mindenütt folynak. Kívül épülnek az utak és a 890 férőhelyes parkoló, rakják le a térköveket, a segédpályákon pedig az utolsó réteget terítik, ezt követi majd a füvesítés

– jelentette ki Sučić, aki szerint az épületek vasbetonszerkezetének 95%-a már elkészült, két-három héten belül pedig befejezik a délnyugati lelátó utolsó négy sorát, amivel a konstrukciós munka befejeződik.

– A réteges lapostető felrakása is zajlik, a déli, keleti és északi lelátó tövében üzlethelyiségek épülnek, a nyugati objektum mind a négy emeletén szerelési munkák folynak. Ez jelenleg valószínűleg a legnagyobb készülőfélben lévő épület Eszéken

– mondta Sučić a Jutarnji list lapcsaládhoz tartozó Sportske novostinak.

A tervek szerint a stadion, amely a horvát bajnokságban jelenleg harmadik Osijek csapatának otthona lesz, decemberre készül el, a hozzá tartozó hat segélypályával együtt, ezt majd a klub labdarúgóiskolája veheti birtokba.

pampas stadion

Most itt tartanak a munkálatok (Forrás: Sportske novosti)

Lőrinc mennybe megy

A stadion belső felszereléseit gyártó üzemekben is sok a munka.

Párhuzamosan készülnek a székek, valamint a délkeleti és északnyugati lelátón a két kilencszer öt méteres videofal, a tetőburkolat, a világítás és a hangszórók.

Az építkezés fővállalkozója a Strabag, amely több mint 200 dolgozót és 30 céget vonultat fel.

– Egy hónap múlva már fent lesz a tetőszerkezet és megkezdődik a homlokzat szerelése

– tette hozzá Sučić, aki elárulta, hogy az eszéki stadionba több betont építenek be, mint a pelješaci hídba.

A pálya helyén egyelőre csak kavics van, de hamarosan szerelik a fűtő- és öntözőberendezéseket, ezekre kerül rá majd a gyep.

A stadionprojekt bizonyos változásokon ment keresztül, ami elsősorban a nyugati lelátóra vonatkozik, ahonnan kikerültek az olyan “felesleges létesítmények”, mint a VIP-vendégek számára fenntartott jakuzzi és szauna.

– Optimalizálták a nyugati lelátót, ahol a játékosok elhelyezésére szolgáló kapacitások kerültek beépítésre. Ezt a tribünt visszaadták igazi céljának, a futballnak. A kapacitást is növelték. 13 005 ülőhely lesz

– árulta el a felügyeleti főmérnök, aki szerint az új eszéki stadion egy nagyobb erejű földrengést is kibírna.

A fentiekből egyértelműen kiderül, hogy a felügyeleti főmérnök elégedett a munkálatokkal, és ugyanez mondható el a klub vezetéséről is.

– Mindez nem állna itt Eszéken, ha nincs az az ember, aki a 2015/2016-os idényben megmentette a klubot, amikor olyan helyzetbe kerültünk, hogy a csőd előtti egyezség részletét sem tudtuk kifizetni. Mészáros Lőrinc mentette meg akkor a klubot, és minden, amit itt lát, ennek az embernek az abszolút érdeme, aki komoly anyagi és erkölcsi támogatást nyújt minden tevékenységünkhöz

– mondta Valentina Koprivnjak asszony, az Osijek igazgatótanácsának tagja, aki szerint a klubban és a városban mindenki “izgatottan várja ennek a csodálatos épületnek”, mármint a Pampas-stadionnak az elkészülését.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava