Connect with us

Horvátország

LŐRINC MENNYBE MEGY: Mikorra készül el az eszéki Pampas-stadion?

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

ilyen lesz
Listen to this article

Horvát médiabeszámolók szerint még idén elkészül az új eszéki stadion, amely Horvátország legmodernebb labdarúgó arénája lesz. Ezt Hrvoje Sučić felügyeleti főmérnök is megerősítette, miután bejárta a készülő komplexumot, amelynek építése jól halad. Az Osijek labdarúgó klubnál úgy tekintenek Mészáros Lőrincre, mint a csapat megmentőjére.

Nagy erőkkel dolgoznak

– A munkálatok mindenütt folynak. Kívül épülnek az utak és a 890 férőhelyes parkoló, rakják le a térköveket, a segédpályákon pedig az utolsó réteget terítik, ezt követi majd a füvesítés

– jelentette ki Sučić, aki szerint az épületek vasbetonszerkezetének 95%-a már elkészült, két-három héten belül pedig befejezik a délnyugati lelátó utolsó négy sorát, amivel a konstrukciós munka befejeződik.

– A réteges lapostető felrakása is zajlik, a déli, keleti és északi lelátó tövében üzlethelyiségek épülnek, a nyugati objektum mind a négy emeletén szerelési munkák folynak. Ez jelenleg valószínűleg a legnagyobb készülőfélben lévő épület Eszéken

– mondta Sučić a Jutarnji list lapcsaládhoz tartozó Sportske novostinak.

A tervek szerint a stadion, amely a horvát bajnokságban jelenleg harmadik Osijek csapatának otthona lesz, decemberre készül el, a hozzá tartozó hat segélypályával együtt, ezt majd a klub labdarúgóiskolája veheti birtokba.

pampas stadion

Most itt tartanak a munkálatok (Forrás: Sportske novosti)

Lőrinc mennybe megy

A stadion belső felszereléseit gyártó üzemekben is sok a munka.

Párhuzamosan készülnek a székek, valamint a délkeleti és északnyugati lelátón a két kilencszer öt méteres videofal, a tetőburkolat, a világítás és a hangszórók.

Az építkezés fővállalkozója a Strabag, amely több mint 200 dolgozót és 30 céget vonultat fel.

– Egy hónap múlva már fent lesz a tetőszerkezet és megkezdődik a homlokzat szerelése

– tette hozzá Sučić, aki elárulta, hogy az eszéki stadionba több betont építenek be, mint a pelješaci hídba.

A pálya helyén egyelőre csak kavics van, de hamarosan szerelik a fűtő- és öntözőberendezéseket, ezekre kerül rá majd a gyep.

A stadionprojekt bizonyos változásokon ment keresztül, ami elsősorban a nyugati lelátóra vonatkozik, ahonnan kikerültek az olyan “felesleges létesítmények”, mint a VIP-vendégek számára fenntartott jakuzzi és szauna.

– Optimalizálták a nyugati lelátót, ahol a játékosok elhelyezésére szolgáló kapacitások kerültek beépítésre. Ezt a tribünt visszaadták igazi céljának, a futballnak. A kapacitást is növelték. 13 005 ülőhely lesz

– árulta el a felügyeleti főmérnök, aki szerint az új eszéki stadion egy nagyobb erejű földrengést is kibírna.

A fentiekből egyértelműen kiderül, hogy a felügyeleti főmérnök elégedett a munkálatokkal, és ugyanez mondható el a klub vezetéséről is.

– Mindez nem állna itt Eszéken, ha nincs az az ember, aki a 2015/2016-os idényben megmentette a klubot, amikor olyan helyzetbe kerültünk, hogy a csőd előtti egyezség részletét sem tudtuk kifizetni. Mészáros Lőrinc mentette meg akkor a klubot, és minden, amit itt lát, ennek az embernek az abszolút érdeme, aki komoly anyagi és erkölcsi támogatást nyújt minden tevékenységünkhöz

– mondta Valentina Koprivnjak asszony, az Osijek igazgatótanácsának tagja, aki szerint a klubban és a városban mindenki “izgatottan várja ennek a csodálatos épületnek”, mármint a Pampas-stadionnak az elkészülését.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Egy hét legjava