Connect with us

Horvátország

EZ CSAK A KEZDET: A kijevi polgármester szerint Oroszország nem áll le, ha nem tartóztatják fel Ukrajnában

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

Volodimir Klicsko kijevi polgármester és korábbi világbajnok bokszoló élőben nyilatkozott az N1 televízió horvátországi csatornájának az ukrajnai helyzetről. Klicsko elégedetlen a nyugati támogatással, szavai szerint ugyanis kevés az anyagi és a humanitárius segítség, amikor Ukrajnának fegyverre van szüksége.

– Ha mi kudarcot vallunk, akkor Önök is elbuknak, mert mindannyiunk között kapcsolat van, Ukrajna Európa szívében van

– mondta Klicsko, aki szerint Ukrajnának segítségre van szüksége.

– A következmények Önökre nézve is pusztítók lesznek. Ne gondolja, hogy Ukrajna messze van

– tette hozzá a kijevi polgármester, aki szerint nem elegendő a pénzügyi és humanitárius segítség, amikor Ukrajnának fegyverekre van szüksége, mert nem tudják puszta kézzel megvédeni magukat.

Klicsko elmondta, hogy az ukrán fővárosban annyira-amennyire visszatért az élet a normális kerékvágásba, de arra számítanak, hogy az oroszok ismét célba veszik az ország fővárosát.

Gyűlöli-e az oroszokat?

Klicsko arról is beszélt, hogy gyűlöli-e az oroszokat mindazért, amit Ukrajnában tesznek.

– Én félig orosz vagyok. Anyám orosz, apám ukrán. Ukrán is vagyok. Nem a nemzeti hovatartozásról van van szó, hanem arról, hogy vannak, akik bűncselekményeket követnek el Ukrajnában, és arról, hogy Putyin rezsimje hazudik saját népének, és beleviszi őket ebbe az értelmetlen háborúba

– nyilatkozta Klicsko, aki nemcsak Kijev polgármestere, ha az ukrajnai háború “második számú médialakja” is.

A kijevi polgármester úgy vélte, hogy ha Oroszországot nem állítják meg Ukrajnában, akkor az oroszok tovább mennek, hiszen a propagandájukban is arról beszéltek, hogy Ukrajna csak a kezdet.

– Ahol megjelent az orosz hadsereg, ott népirtás történt az ukrán lakosság ellen. Az oroszok azt mondják, hogy Ukrajna történelmi hiba, és nincs létjogosultságunk

– tette hozzá Klicsko, aki szerint az oroszok ukrán civileket erőszakoltak, kínoztak és gyilkoltak meg, de abban bízik, hogy az elkövetők elnyerik méltó büntetésüket, merthogy minden erőszak és kínzás mögött emberek állnak, akiknek van nevük és vezetéknevük.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava