Connect with us

Románia

CSATLAKOZNAK A SZLOVÉNOKHOZ: Románia újra megnyitja kijevi nagykövetségét

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A román hatóságok úgy döntöttek, hogy újra megnyitják Románia nagykövetségét Kijevben – jelentette be kedden Twitter-bejegyzésben Bogdan Aurescu külügyminiszter. Aurescu szerint a külképviselet újraindítására a közeljövőben, a szükséges műszaki és biztonsági előkészületek végeztével kerül sor.

Mindez azt követően történt, hogy Antony Blinken amerikai külügyminiszter telefonos megbeszélést folytatott román kollégájával a transzatlanti egységről “Oroszország brutális ukrajnai háborújával szemben”. Blinken, üdvözölte, hogy Románia csaknem 700 000 menekültet fogadott, és “támogatja Ukrajnát a Putyin háborúja elleni történelmi harcában”. (Az idézetek a mellékelt hírfolyamokból származnak.)

Az ukrán külügyminisztérium keddi Facebook-bejegyzése szerint eddig 17 ország diplomáciai képviselete kezdte újra működését Kijevben, amire az ukrán fél az ország támogatása és az Ukrajnába vetett bizalom jelének tekint.

A románok pedig egyébként nyugodtan kitehetik a nagykövetség elé a saját zászlójukat, mert azt nem lehet összetéveszteni az orosz lobogóval, mint a szlovénokét.

A román külügyminisztérium február 26-án jelentette be, hogy – az ukrán és moldovai hatóságok segítségével – hazamenekítette Kijevből a román nagykövetség, Odesszából pedig a román főkonzulátus teljes személyzetét.

Akkor azt közölték, hogy Románia csernyivci főkonzulátusa, illetve aknaszlatinai konzulátusa továbbra is teljes személyzettel működik.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava