Connect with us

Egyesült Államok

NAGYKÖVETI MEGHÍVÓ: Az Egyesült Államok támogatná Szerbia belépését a NATO-ba

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Az Egyesült Államok belgrádi nagykövete gyakorlatilag meghívta Szerbiát a NATO-ba, habár ezt igencsak diplomatikusan fogalmazta meg. A nyilatkozatból az is kiderül, hogy az Egyesült Államok támogatja Szerbia uniós csatlakozását is.

A bolgár nagykövetség szerdán online konferenciát szervezett azzal a címmel, hogy “Szerbia helyzete az euroatlanti közösségben”, amiről egy videó került fel a YouTube-ra. Ez nyilván nem történhetett volna meg az Egyesült Államok belgrádi nagykövetségének beleegyezése, vagy legalábbis tudta nélkül.

Ezen a konferencián elsőként kapott szót Christopher Hill, az Egyesült Államok szerbiai nagykövete, aki kétségeit fejezte ki afelől, hogy a jövőben Európa bármely országa, beleértve ebbe Szerbiát is, hasonló kapcsolatokat ápol majd Oroszországgal, mint február 24-e előtt.

Ezen a konferencián hangzott el az amerikai nagykövet részéről, hogy Szerbiának sok nehéz döntést kellene meghoznia, ha szeretne belépni a NATO-ba.

– Az Egyesült Államok támogatná Szerbiát, de ismét csak hangsúlyoznom kell, hogy egy ilyen döntés Szerbián múlik, nem rajtunk

– mondta Hill, aki megemlítette, hogy a védelmi és biztonsági kérdésekben születő döntések a belgrádi kormány és a szerb nép közötti kapcsolatoktól függnek.

– Szerbián és a szerbiai embereken múlik, hogy kijelöljék saját biztonsági igényeiket. Készek vagyunk támogatni Szerbia törekvéseit, Szerbiának pedig a jövőbe kell tekintenie, és magának kell megvizsgálnia, hogy mit tud elérni a NATO tagjaként

– mondta Hill, aki kiemelte: Szerbián múlik az is, hogy mikor kívánja a maga döntését meghozni, mint ahogy ez az uniós csatlakozás esetében is történt, amiben szavai szerint az Egyesült Államok támogatja Szerbiát.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava