Connect with us

Drón

MEGBÜTYKÖLTÉK? A Zágrábra zuhant drónon mégis volt bomba, vagy mégsem

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

SZÍV KÜLDI SZÍVNEK! Értékeld ezt a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A horvát Nova TV értesülései szerint a Zágrábra zuhant drónt átalakították, és volt rajta bomba. Az említett csatorna ezt a nyomozás eredményére hivatkozva jelentette, amelyhez még a hivatalos közzététel előtt hozzájutott.

Megbütykölték vagy nem bütykölték meg?

Horvátországban tovább folytatódik az “itt a bomba, hol a bomba” elnevezésű közéleti játék, amelyben most mintha azok jutottak volna egy “bombahossznyi” előnyhöz, akik szerint a zágrábi tudósítónk által csak “ócska, szovjet kasztninak” nevezett Tu-141-es járgány mégis csak “fel volt fegyverezve”!

A horvátok által alkalmazott szokatlan megfogalmazás azt hivatott jelenteni, hogy a drónon volt bomba, amelyet állítólag a kamera helyére szereltek be, legalábbis ezt állapította meg a vizsgálat, amelynek eredményéhez a Nova TV jutott hozzá.

– A Zágráb Megyei Állami Főügyészség többféle szakvélemény elkészítését rendelte el, és kikérte a légiközlekedési szakma műszaki véleményét is

– volt hallható a tudósításban, amely szerint az ügyészség további részleteket nem közölt. Zágrábban tehát most csak éppen annyit hoztak nyilvánosságra, amennyi elegendő lehet a kíváncsiság felkeltéséhez, hogy kellő figyelem irányuljon majd a hivatalos bejelentésre.

Volt-e robbanóanyag?

A Nova TV szerint azt is tisztázni kellene, hogy valójában volt-e a drónon 40 kilogramm robbanóanyag, és hogy pontosan mi robbant fel, ami a kémiai-fizikai leletekből derülhet ki.

– Szakértőre van szükség, aki képes felfedni a robbanóanyag nyomait, és meg tudja különböztetni a rakéta üzemanyaga és a robbanóanyag közötti különbséget. Tudjuk, hogy mit nevezünk robbanóanyagnak. Ha a bomba felrobbant volna, ahogy ők állítják, akkor ötven méteres körzetben nagy károkat okozott volna, ezt meg én állítom

– jelentette ki Josip Milošević légibaleset-szakértő, aki szerint robbanás esetén a becsapódás helyszínén jóval nagyobb kráternek kellett volna keletkeznie.

Milošević foglalkozott a drón megbütykölésével is, szerinte ugyanis nagyon kell ismernie ezt a dróntípust és a gyártási szabványokat annak, aki átalakításról beszél.

Tehát továbbra is sok a talány a Zágrábra zuhant Tu-141-es robotrepülőgép körül, arról nem is beszélve, hogy az “ócska szovjet kasztni” három NATO-ország felett repült át egy hónappal ezelőtt, de senki sem mozdította meg a füle botját sem, beleértve ebbe a NATO-t is, ami komoly légtérvédelmi hiányosságaira utal nemzeti és NATO szinten egyaránt.

A becsapódás következtében keletkezett lyukat már betemették Zágrábban, és három facsemetét ültettek a helyszínen annak jelképeként, hogy az élet megy tovább, lásd a fenti képet!

SZÍV KÜLDI SZÍVNEK! Értékeld ezt a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava