Connect with us

A Háború

TRÉFA: Kolinda Putyinnal tárgyalt

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

kolinda 22
play icon A cikk meghallgatása

A polgárpukkasztásáról ismert horvát Index.hr, amely kezdőlapi logóját rögtön a háború kitörése után ukrán színekbe öltöztette, most viccelődött egyet, lévén április elseje. Ilyen súlyos helyzetben kevés embernek van kedve nevetni, de már az is jó, ha csak egy félmosoly megjelenik az arcunkon. Mert sírni sem lehet állandóan.

Drámai találkozó

A Nyugat és Putyin viszonya kritikus szakaszba érkezett, amikor már túl veszélyessé vált, hogy a béketárgyalások kimenetele csak az ukrán és orosz diplomatákon múljon – derül ki az ENSZ Biztonsági Tanácsának legújabb jelentéséből, amelynek részleteit kizárólag az AP- RL FOOL tette közzé, amely az Egyesült Államok, Nagy- Britannia, Franciaország és Németország oknyomozó médiáját egyesíti.

A titkosított jelentés szerint a drámai találkozón úgy döntöttek, hogy “sürgősen be kell vonni a tárgyalásokba azokat a személyeket, akik már találkoztak Putyinnal”, és úgy tudják megfogalmazni az érveket, hogy azokat az orosz elnök is megértse és elfogadja.

Mint az Indexnek több forrás is megerősítették, végül Kolinda Grabar- Kitarović volt horvát államfőt választották meg a tárgyalócsoport vezetőjének, és már le is zajlott az első tárgyalási forduló!

– Kolindának ez egyben az utolsó próbatétel a NATO-főtitkári poszt megszerzéséért folyó harcban. Ha sikerülnek a tárgyalások, akkor nehéz elképzelni, hogy másé legyen a főtitkári állás

– mondta az Indexnek a volt horvát elnökhöz közel álló források egyike.

Jól értesült források

Mint megtudtuk, Kolindát az európai diplomaták szűk köréből választották ki, és az egyik legfontosabb érv az volt mellette ennek a történelmi jelentőségű megbízatásnak az elnyerésekor, hogy már korábban kivívta Putyin bizalmát.

A szövetséges államok titkosszolgálatai olyan információk birtokába jutottak, amelyek szerint Putyin még ma is emlegeti munkatársainak, hogy Kolinda volt az első, aki nyilvánosan beszélt olyan fontos témákról, mint például a jugoszláviai joghurthiány.

– Az az egyöntetű vélemény alakult ki, hogy ez igencsak erős üzenet, ami jól mutatja mindenki számára, hogy milyen következményekkel jár, ha elszakadnak Oroszországtól, ahogyan azt annak idején a titói Jugoszlávia tette, most pedig Ukrajna követte el ugyanezt a hibát

– olvasható a (titkos) jelentés utolsó bekezdésében.

A tárgyalások kezdetén Putyin átnyújtotta Kolindának a maga ajándékát, vagyis az orosz válogatott kettes számú mezét, a hátán a nagy betűs “Kolinda” felirattal. Hogy Kolinda adott-e valamit Putyinnak, azt ezidáig nem tudtuk kideríteni.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Tíz nap legjava