Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Németország

VÉGE A ROMANTIKÁNAK: Virágnyelven oroszok elleni szankciókat sürgetett a német külügyminiszter Belgrádban

vucic baerbock 2
CÍMERES ELNÖK: Annalena Baerbock német külügyminiszter Belgrádban, Aleksandar Vučić szerb államfő társaságában (Forrás: Szerb Haladó Párt)
Olvasási idő: 2 perc

Németország azt szeretné, ha Szerbia teljes, egyenjogú és szabad tagja lenne az Európai Uniónak a jövőben – hangoztatta Annalena Baerbock német Belgrádban. A német diplomácia vezetője Aleksandar Vučić államfővel tartott közös sajtótájékoztatót, amelyen leszögezte, hogy Németország támogatja Szerbia uniós törekvéseit, a “Szerbelnök” viszont nem jelentett be szankciókat Oroszország ellen, vagyis nem engedett az újabb nyomásnak. Itt jegyzendő meg, hogy a német külügyminisztert államfőnek kijáró tisztelettel fogadták Belgrádban, ahol a szerb külügyminiszter eltörpült az “ország mindenesének” számító “Szerbelnök” mellett.

Egy az akol

Annalena Baerbock kiemelte, hogy az ukrajnai háborúval kapcsolatban mindenkinek, aki hasonlóan gondolkodik, össze kell fognia, és nemcsak az Európai Unión belül, hanem a teljes nemzetközi közösségben. Mint mondta, sem Németország, sem Szerbia nem akarta ezt a háborút, és míg a és a az építkezést választották, Vlagyimir Putyin orosz elnök pusztításba kezdett.

A német külügyminiszter rámutatott, hogy Szerbiát és Németországot is érzékenyen érinti az , mert mindkét országnak szoros kapcsolata van Oroszországgal, most azonban egyértelműen állást kell foglalni.

Az uniós csatlakozás azt is jelenti, hogy készen állnak összehangolni állásfoglalásukat az éval. (.) Fontos jelnek tartom, hogy Szerbia is közölte, kész ukrán menekülteket befogadni

– fogalmazott a német diplomácia vezetője, aki valószínűleg nem értesült arról, hogy hány ukrajnai menekült tart Szerbia felé, vagy azt az “ügy érdekében” figyelmen kívül hagyta, hiszen diplomáciai aranyszabály, hogy “a bírálatot dicséretekbe csomagold, ha nem akarsz nyílt konfrontációt”.

Baerbock, aki korábban Boszniában és Koszovóban is járt, Belgrádban azt mondta, hogy Németország számára nem maradt észrevétlen melletti kiállása az Közgyűlésében.

Mutti után is van élet

szerb elnök a közös sajtótájékoztatón leszögezte: Szerbia számára a legfontosabb a béke és a stabilitás. Egy elkoptatott frázissal hozzátette: a német külügyminiszterrel egyetértettek abban, hogy a Belgrád és Pristina közti kapcsolatot csakis párbeszéddel lehet megoldani. Rámutatott, hogy Belgrád és Berlin máshogyan gondolkodik Koszovóról, hiszen Németország elismerte a ét, de ez nem jelenthet akadályt a (német-szerb) tárgyalások során.

Szerbia számára Németország az egyik legfontosabb partner, főleg a gazdaság terén

– húzta alá a szerb államfő, aki éppen a napokban vett részt a német Bizerba szerbiai üzemének alapkőletételén.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Vučić azt is közölte, hogy a német cégek 75 ezer embert foglalkoztatnak Szerbiában, és Németország Szerbia első számú külkereskedelmi partnere, hiszen 2021-ben a kétoldalú kereskedelmi forgalom elérte a 6,5 milliárd eurót.

Emellett Németország nagyon fontos politikai partnere is Szerbiának, még ha bizonyos külpolitikai kérdésekben nem is ért egyet Belgrád és Berlin

– tette hozzá a szerb államfő, aki a saját bőrén érzi, hogy Angela Merkel távozását követően véget ért a szerbiai-német kapcsolatok “romantikus szakasza”, amely során a “Szerbelnök” szívesen tetszelgett a Mutti “legnagyobb/legmagasabb gyermekének” és legjobb balkáni tanítványának a szerepében, de hát a Mutti után is van élet, még ha nem is olyan, mint amilyen korábban volt.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: