Connect with us

Bosznia

VISSZATÉRÉS: Németország a jövőben jobban jelen lesz Bosznia-Hercegovinában és a Nyugat-Balkánon

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskékkel!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Németország a jövőben jobban jelen lesz Bosznia- Hercegovinában és a Nyugat- Balkánon – ígérte a német külügyminiszter, miután Szarajevóban Szarajevóban tárgyalt Bisera Turković bosznia-hercegovinai kollégájával. Annalena Baerbock szerint az ukrajnai háború megnövelte a boszniai jelenlét fontosságát.

Hírügynökségi jelentések szerint Baerbock közölte, hogy Németország ezért vezette be a különmegbízotti funkciót, amit Manuel Sarrazin tölt be. A német külügyminiszter megfogalmazása szerint Sarazzin kinevezése csak a kezdete annak, amit a német kormány tervez.

– Olyan időben jöttem ide, amikor Európa a háború katasztrófájával néz szembe. Tisztában vagyok azzal, hogy Bosznia- Hercegovinában az emberek emlékeznek az 1990-es évekre, főleg akik látták, ahogy apjukat megölték, anyjukat és nővéreiket megerőszakolták

– jelentette ki Annalena Baerbock, aki szerint most, amikor háború dúl Ukrajnában, különösen fontos, hogy “ellátogassunk a Balkánra, hogy Szarajevóban legyünk”.

– Harcolnunk kell azok ellen Bosznia- Hercegovinában, akik fenyegetik a békét. Azokat támogatjuk, akik erősítik az országot, nem pedig azokat, akik destabilizálják Bosznia- Hercegovinát

– mondta Baerbock. Hangsúlyozta, hogy a demokratikus és tisztességes választások minden ország számára fontosak, és meg kell erősíteni a választási integritást.

– Fontos, hogy a választásokat a tervezett időpontban, októberben tartsák meg

– tette hozzá a német külügyminiszter, aki hálás Bosznia- Hercegovinának azért, hogy 141 ENSZ-tagországgal együtt elítélte Oroszország Ukrajna elleni agresszióját.

-Álmaink a békétől függnek, nem engedjük, hogy veszélybe kerüljenek. Támogatni fogjuk azokat, akik a stabilitásért dolgoznak, nem pedig a bosznia-hercegovinai helyzet megingatására törekszenek

– mondta végül a német külügyminiszter.

Értékeld ezt a cikket a szívecskékkel!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava