Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

UKRAJNAI MENEKÜLTEK: Három autóval vitték a segélyt Szamosszegre a vajdasági civil összefogás kezdeményezői

Szamosszeg 2
Megérkezett a segély Szamosszegre. (György László felvétele)
Olvasási idő: 2 perc

Adományokkal megtömött csomagtartókkal gurultak be Szamosszegre annak a vajdasági civil összefogásnak a kezdeményezői, amely a sújtotta kárpátaljaiak megsegítését tűzte ki célul a múlt hét elején. Ahogyan arról már beszámoltunk, a nemzetpolitikai államtitkárság által meghirdetett összehangolt gyűjtést számos olyan jó szándékú akció előzte meg a Délvidéken, amelyeket pártfüggetlen önkéntesek kezdeményeztek.

Civil gyűjtőpontok

Aki segítene szeretne az ukrajnai menekülteknek, az hívja a következő számok valamelyikét:

Schultz (Óbecse) : 0628281989
Krisztián (Zenta) : 0656216794
Izabella (Zenta) : 0648756903
Attila (Péterréve) : 0638990497
Lehel () : 0631553409
Zsófi (Topolya) : 0645927461

Nem várt gyorsasággal terjed a Vajdaságban az a humanitárius kezdeményezés, amelyet a zentai Borbély Krisztián és az óbecsei László György indított közösségi oldalán. A kisemberek egyszerűségével jelentették be ugyanis a múlt hétfőn, hogy március 7-én Szamosszegre utaznak azokkal az adományokkal, amelyeket a vajdaságiak ajánlanak fel az Ukrajnából menekülőknek.

A két férfi először csak a saját környezetét gondolta emberségre ösztönözni, de akciójuk nem várt méreteket öltött: a múlt héten az óbecsei és a zentai adományozó helyek mellett Szabadkán, Topolyán, Gomboson, Királyhalmán és Magyarkanizsán is kialakultak gyűjtőpontok, de más helyiségeiből is érkeztek felajánlások.

Egy hét alatt nagyon sok adomány gyűlt össze. Három autóval mentünk: Zentáról Borbély Krisztián és felesége indultak, jómagam Óbecséről keltem útnak, de Szabadkán csatlakozott hozzánk Szöcs Lehel is. Nem fért be minden az autókba: ami nálunk maradt, azt a napokban eljuttatjuk a Caritas szervezetének és ők továbbítják majd a rászorultaknak

– mesélte az óbecsei György László az újvidéki Magyar Szó napilapnak.

A négy vajdasági magyar főleg élelmiszert, különböző méretű pelenkákat, nedves törlőkendőket, tisztálkodási szereket, játékokat és gyógyszereket vitt Szamosszegre, ahol hétfőn délután a polgármester fogadta őket.

Ahogy megérkeztünk, a dobozokat szinte rögtön ki is nyitották. A gyógyszerekre és a pelenkákra például kimondottan nagy szükség volt. Szamosszeg kis falu, ahol kettő befogadóközpontot alakítottak ki, egyiket a polgármesteri hivatalban, a másikat a helyi tornateremben. Sok helyi család fogadott be otthonába menekült családokat. Több száz kárpátaljai menekült tartózkodik a faluban. Az egyik befogadóközpontban csak anyukák és gyerekek vannak. Ottjártunkkor a legkisebb gyerek mindössze másfél éves volt. A gyerekek nagyon örültek a játékoknak, a kifestősöknek, szívszorító látvány volt

– mesélte György László, aki a vajdasági civil megmozdulás sikeréről egyszerűen annyit mondott: segítség itthonról haza.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Eközben a hét elején formálisan is megkezdődött az a vajdasági gyűjtés, amelyet már a is megtámogatott.

A nemzetpolitikai miniszterelnökség felhívásához ugyanis csatlakozott a Vajdasági Magyar Szövetség is, amely a Caritas szabadkai szervezetével együttműködve több mint 60 településen szervezett akciót. A március 13-áig összegyűjtött vajdasági adományokat a Katolikus Karitász a ellátására fordítja és területén.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: