Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

ÉLÉNK TÖRÖKÖK: Azonnali tűzszünetet sürgetett a török elnök Ukrajnában a Putyinnal folytatott telefonos megbeszélésen

putyin erdogan
Boldog békeidők (Forrás: TRT)
Olvasási idő: 2 perc

Azonnali tűzszünetet sürgetett Ukrajnában a török , amikor telefonon tárgyalt orosz kollégájával. A törökök élénk diplomáciai tevékenységet folytatnak, ennek tudható be az is, hogy várhatóan Törökországban találkozik az és az orosz .

Asztalhoz ülnek(?)

Gennagyij Gatilov, Oroszország genfi állandó -képviseletének misszióvezetője kijelentette: orosz részről támogatják, hogy Törökországban találkozzon egymással az orosz és az ukrán külügyminiszter. A török állami médiajelentések szerint a találkozóra a jövő hétvégén kerülhet sor.

Ezt a lehetőséget Mevlüt Çavuşoğlu török külügyminiszter a brüsszeli központjában tartott szombati sajtótájékoztatóján vetette fel, amikor közölte, hogy legalább miniszteri szinten össze akarják hozni az ukrán és az orosz felet, amire az Antalyai Diplomáciai Fórumon (ADF) kerülhet sor.

A jelek szerint az elfogadják a lehetőséget, Gatilov genfi nyilatkozatában ugyanis támogatta, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és ukrán kollégája Dmitro Kuleba találkozzon az említett fórum során.

Gatilov hangsúlyozta, hogy minden diplomáciai kezdeményezést támogatnak, így ezt is elfogadhatónak tartják.

Az Antalyai Diplomáciai Fórumot március 11-13-án rendezik meg Antalyában, a helyszínre a fórum nevéből nem nehéz következtetni.

Élénk török diplomácia

élénk diplomáciai tevékenységet folytat az ukrajnai háborúban szemben álló felek kibékítésére, erre utal két telefonos eszmecsere is.

Török médiajelentések szerint Çavuşoğlu telefon beszélt orosz kollégájával, Szergej Lavroval. A török külügyminisztérium rövid nyilatkozatában részleteket nem tett közzé a tárgyalás tartalmáról, de szinte biztosra vehető, hogy az antalyai diplomáciai fórumot is szóba hozta.

Török szempontból a vasárnap legfontosabb diplomáciai eseménye mindenképpen az volt, hogy Recep Tayyip szintén telefonon beszélt Vlagyimir Putyin orosz államfővel.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A török köztársasági elnöki hivatal kommunikációs irodájának közleménye szerint a török-orosz kapcsolatok mellett a két elnök tárgyalt az elleni orosz támadásról is. Erdoğan kijelentette, hogy készek minden hozzájárulást megadni az ukrán kérdés mielőbbi békés megoldásához.

A török elnök elmondta, hogy egy azonnali tűzszünet nemcsak eloszlatná a humanitárius aggodalmakat, hanem alkalmat adna a politikai megoldás megtalálására is.

Nyissunk közösen utat a békének!

– mondta a török elnök, aki szerint sürgősen tenni kell a humanitárius folyosó létrehozása és a békeszerződés aláírása érdekében.

A közlemény rámutatott, hogy a törökök folyamatos kapcsolatban állnak az ukrán féllel és más országokkal is, s erőfeszítéseket tesznek az átfogó tárgyalások megkezdése és a megoldás megtalálása érdekében.

A sok diplomáciai rizsából az derül ki, hogy a törökök nem mondtak le a közvetítői szerepről, és hogy a háború ellenére folynak valamiféle háttértárgyalások, de azt senki sem tudja, hogy azok mikor hoznak bármilyen eredményt is.


Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: