Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

HÁBORÚ: A szlovén miniszterelnök szerint a békeszólamok helyett totális nyomást kell gyakorolni a Putyin-rezsimre

ukran lakohaz
Találat ért egy ukrán lakóházat, ami a szlovén miniszterelnök szerint a "pillanat kegyetlen igazsága".
Olvasási idő: 1 perc

A szlovén szombaton úgy döntött, hogy több európai országhoz hasonlóan kitiltja az légitársaságokat a légteréből – közölte a szlovén Kormányzati Kommunikációs Iroda. Mindeközben a szlovén miniszterelnök a Twitteren azt írta, hogy a szép szavak és üres békefelhívások helyett cselekedni kell.

A pillanat kegyetlen igazsága

Ezekkel a szavakkal kommentálta szlovén miniszterelnök azt a szomorú tényt, hogy aknatalálat ért egy lakóházat Ukrajnában.

Az áldozatokat és az nép szenvedését nem lehet jókívánságokkal és üres békefelhívásokkal enyhíteni, csakis gyors fegyverszállítmányokkal, valamint katonai eszközök és humanitárius segélyek biztosításával. És a Putyin rezsimre történő totális nyomással

– fogalmazott Janez Janša, aki a Jugoszláviával szembeni szlovén ellenállás egyik vezéralakja volt a kilencvenes években.

Janša harcias bejegyzésre többen is reagáltak, egyik honfitársa azt kérte tőle, hogy Szlovénia ne vegyen részt ebben a konfliktusban, mert megtörténhet, hogy az ártatlan polgárok viselik “az Önök tetteinek a következményeit”.

Egy másik hozzászóló ugyanakkor úgy vélte, hogy ha elesik, akkor “mindannyian elveszünk” Európa keleti részén, mert hogy a csak papíron létezik, ezért magunknak kell gondoskodnunk önmagunkról.

Egy harmadik megszólaló ugyanakkor gratulált a szlovén miniszterelnöknek ahhoz, hogy ő az egyedüli, aki “megfelelő megvilágításban” látja ezt a borzalmat.

Repülési tilalom

A közben úgy döntött, hogy több európai országhoz hasonlóan azonnali hatállyal kitiltja az orosz légitársaságokat az ország légteréből.

A határozat addig marad érvényben, amíg a kiváltó okok nem szűnnek meg

– olvasható a ljubljanai kormányközleményben.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Abban az esetben, ha egy orosz repülőgép be kíván lépni Szlovénia légterébe, az illetékes légiforgalmi hatóságnak meg kell tagadnia tőle az engedélyt.

Számos EU-tagország – , , a három balti állam, és Bulgária – is úgy döntött, hogy megteszi ezt a lépést, Janez Janša szlovén miniszterelnök pedig a Twitter-oldalán jelentette be, hogy Szlovénia is követi a példájukat.

A ljubljanai kormány egy nappal korábbi, tehát pénteki rendkívüli ülésén olyan intézkedéseket vezetett be Szlovénia légterére vonatkozóan, amelyek lehetővé teszik, hogy a szövetséges országok katonai repülőgépei könnyebben átrepülhessék az ország légterét, ha csapatokat telepítenek a NATO keleti szárnyára.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: