Connect with us

Szerbia

A SZERB HŐS: Ratko Mladić vissza-visszatér a falakon

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

A boszniai szerb hadsereg egykori főparancsnoka vissza-visszatér a falakon, most éppen Zomborba tűnt fel, a városból kivezető egyik útvonalon. Mladić tábornok a srebrenicai tömeggyilkosság fő felelőse, 2017-ben a Nemzetközi Törvényszék egyebek között népirtásért, emberiesség elleni bűncselekményekért, valamint háborús bűnök elkövetéséért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte.

Tavaly novemberben aktivisták Belgrádban fehér festékkel leöntöttek egy murált, amelyen a háborús bűnös tábornok volt látható, azóta hol itt, hol ott jelennek meg az őt ábrázoló “falfestmények”.

Ezúttal Zomborban tűnt fel a Bezdán és Szabadka felé vezető úton egy nagyon rossz minőségű arcképe, a “csatolt felirat” szerb hősnek titulálja őt. Lásd a fenti képet, amely február 2-án készült.

A helyet viszont nagyon jól választotta meg az “elkövető”, a rajz ugyanis egy nehezen belátható vasúti kereszteződés előtt van, ahol minden autósnak lassítania kell, így szinte kizárt, hogy bárkinek a figyelmét elkerülje.

Könnyen előfordulhat, hogy az arcképet egy előre elkésztett sablon segítségével fújták fel a falra, ezért akár máshol is megjelenhetnek ilyen Mladić-arcképek.

A szemben lévő vendéglőben (kocsmában) tartózkodó férfiak “éretlen fiatalok idétlenkedésének” tartják a murált és a hozzá tartozó feliratot, mondván, hogy a környéken élő szerek, horvátok, bunyevácok, magyarok és albának jól megvannak egymással, és “lesz⁎rják Mladićot”.

Másokat viszont zavarhatott az arckép, mert már ráfirkáltak, ami ugyan nehezebbé tette a tábornok felismerését, de nem akadályozta teljesen meg.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava