Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

A SZERB HŐS: Ratko Mladić vissza-visszatér a falakon

szerb hos
Felfestett Mladić-kép Zomborban (Fotó: BALK)
Olvasási idő: 1 perc

A egykori főparancsnoka vissza-visszatér a falakon, most éppen Zomborba tűnt fel, a városból kivezető egyik útvonalon. Mladić tábornok a srebrenicai fő felelőse, 2017-ben a Nemzetközi Törvényszék egyebek között népirtásért, emberiesség elleni bűncselekményekért, valamint elkövetéséért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte.

Tavaly novemberben aktivisták Belgrádban fehér festékkel leöntöttek egy murált, amelyen a tábornok volt látható, azóta hol itt, hol ott jelennek meg az őt ábrázoló “falfestmények”.

Ezúttal Zomborban tűnt fel a Bezdán és felé vezető úton egy nagyon rossz minőségű arcképe, a “csatolt felirat” hősnek titulálja őt. Lásd a fenti képet, amely február 2-án készült.

A helyet viszont nagyon jól választotta meg az “elkövető”, a rajz ugyanis egy nehezen belátható vasúti kereszteződés előtt van, ahol minden autósnak lassítania kell, így szinte kizárt, hogy bárkinek a figyelmét elkerülje.

Könnyen előfordulhat, hogy az arcképet egy előre elkésztett sablon segítségével fújták fel a falra, ezért akár máshol is megjelenhetnek ilyen Mladić-arcképek.

A szemben lévő vendéglőben (kocsmában) tartózkodó férfiak “éretlen fiatalok idétlenkedésének” tartják a murált és a hozzá tartozó feliratot, mondván, hogy a környéken élő szerek, , bunyevácok, és albának jól megvannak egymással, és “lesz⁎rják Mladićot”.

Másokat viszont zavarhatott az arckép, mert már ráfirkáltak, ami ugyan nehezebbé tette a tábornok felismerését, de nem akadályozta teljesen meg.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: