Connect with us

Görögország

FESTETT TESTEK: Görögországban vizsgálat indult egy erősen erotikus jeleneteket tartalmazó film ellen, amelyet az ókori Akropoliszban forgattak

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

A görög kulturális minisztérium vizsgálatot indított a Departhenon címet viselő film ügyében, amely egyesek szerint erősen erotikus, mások szerint szexuális jeleneteket tartalmaz. Az “alkotás” esetében a hatóságok nem csak a tartalmat kifogásolják, hanem azt is, hogy a felvételek az ókori Akropolisz területén készültek.

Explicit tartalom

A 36 perces időtartamú Departhenon című film szereplői és készítői egyelőre ismeretlenek, arcukat ugyanis vagy nem mutatja a kamera, vagy pedig maszkot viselnek, miközben egymás testét festik ki.

A film számos explicit jelenetet tartalmaz, amelyekben férfi és női színészek vesznek részt.

Az Akropoliszban forgatott jelenetben két férfi szeretkezi, miközben a többiek körülállják őket. Az ókori építmény látogatói a közelben sétálnak.

A görög kulturális minisztérium azután indított vizsgálatot, hogy felfedezték a film megjelenését az interneten, ahol a “bemutató” december 21-én volt, de a film csak ezen a héten került a hatóságok fókuszába.

A kulturális minisztérium egyúttal közölte, hogy a szóban forgó “alkotás” esetében nem adott engedélyt filmforgatására az Akropolisz területén.

Művészet vagy nem művészet?

Az ismeretlen készítők művüket olyan alkotásnak nevezik, amely egyúttal politikai akció is.

– Az Akropolisz régészeti lelőhely, és nem alkalmas semmiféle aktivizmusra vagy egyéb olyan tevékenységre, amely sértő, és nem tanúsít tiszteletet az emlékmű iránt

– áll a minisztérium közleményében.

Szpürosz Bibilasz, a Görög Színészszövetség elnöke szégyenteljesnek minősítette a filmet.

– Nem tehetsz meg bármit az aktivizmus nevében. Valójában ezt nem tartom aktivizmusnak

– mondta egy tévéinterjúban a “színészelnök”, aki úgy fogalmazott, hogy “görögként szégyelli magát”.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió


Öt nap legjava