Connect with us

Migráció

TÖBB, MINT 180-NAL MENTEK: Autósüldözés során halt meg egy migráns Szlovéniában

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!


Autós üldözés közben baleset ért egy migránsokat szállító furgont Ljubljanában, a migránsok egyike, egy 22 éves férfi a helyszínen meghalt, a másik öt súlyosan megsérült. Az eset vasárnap késő este történt, így csak hétfőn számoltak be róla.

A migránsok korábban illegálisan léptek be Szlovéniába, és mind a hatan török állampolgárok voltak. A furgont egy 18 éves, szlovéniai tartózkodási engedéllyel rendelkező koszovói állampolgár vezette.

A sofőr nem állt meg egy ellenőrzőpontnál, ezért a rendőrség üldözőbe vette a gépjárművet, amely először két rendőrautóba rohant a ljubljanai elkerülő úton, majd behajtott a városközpontba, ahol a piros lámpánál várakozó autóba ütközött és felborult.    

A rendőrség közleménye szerint a koszovói férfi óránként több mint 180 kilométeres sebességgel vezetett. A migránsok a rakodótérben utaztak.

Az ütközés következtében a kisteherautó az oldalára fordult, és nekivágódott a lámpaoszlopnak. A furgon vezetője csak könnyebben sérült meg. Őt migránscsempészet gyanújával őrizetbe vették és eljárás indult ellene. A közlekedési lámpánál várakozó kocsi sofőrjének nem esett baja.    

Szlovéniában embercsempészetért háromtól tíz évig terjedő börtönbüntetés szabható ki.    

A nyugat-balkáni útvonalon található országok 2016 márciusában fokozatosan lezárták határaikat az illegális bevándorlók előtt. Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csakis azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy az adott országban akarnak menedéket kérni.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava