Connect with us

Bulgária

CSOPORTOS KIRÁNDULÁS A HALÁLBA: Legkevesebb 45 ember, köztük 12 gyerek halt meg, miután egy busz karambolozott és kigyulladt Bulgáriában

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Legkevesebb 45 ember, köztük 12 gyerek halt meg, miután egy autóbusz karambolozott, és kigyulladt Bulgária nyugati részén. A szörnyű tragédia a sztrumai autópályán, Bosznek falu közelében történt helyi idő szerint éjfél körül. A szerencsétlenség miatt az autópályát mára lezárták.

Az észak-macedóniai rendszámot viselő autóbusz Törökországból hazatérő turistákat szállított.

Hét ember kimenekült a járműből, őket égési sérülésekkel vitték kórházba.

A bolgár belügyminisztérium egyik tisztségviselője azt mondta: egyelőre nem világos, hogy a busz kigyulladt, és ezt követően ütközött, vagy az ütközés után borult lángba.

Bujar Osmani, Észak- Macedonia külügyminisztere közölte, hogy egy turistacsoportról van szó, amely Szkopjéba tért vissza egy Isztambulban tett kirándulásról.

Hírügynökségi jelentések szerint a busz legtöbb utasa Észak- Macedónia állampolgára, de volt köztük egy szerbiai állampolgár is, aki preševóból származik, és nevéből ítélve albán nemzetiségű.

Ő kumanovói jegyesével együtt vett részt az isztambuli kiránduláson, most mindketten kórházban vannak.

Olta Xhacka albán külügyminiszter a Facebookon közölte, hogy az áldozatok észak-macedóniai albánok, és egyúttal részvétét fejezti ki az elhunytak családtagjainak.

Zoran Zaev macedón miniszterelnök közölte, hogy az autóbusz utasai többféle nemzetiségűek, és hogy volt köztük egy belga állampolgár is.

Zaev beszélt az egyik túlélővel, aki elmondta neki, hogy az utasok aludtak, amikor robbanás ébresztette fel őket.

– Ő és a másik hat túlélő betörte a busz ablakait, így sikerült elhagyniuk a járművet, és ezzel megmenekültek

– nyilatkozta a macedón miniszterelnök a bolgár sajtónak.

Sztefan Janev, Bulgária ideiglenes miniszterelnöke “hatalmas tragédiának” nevezte a történteket.

– Reméljük, hogy sikerül levonni a tanulságokat ebből a tragikus szerencsétlenségből, és meg tudjuk akadályozni az ilyen eseményeket a jövőben

– nyilatkozta Janev, amikor meglátogatta a baleset helyszínét.

A bolgár állami televízió szerint a szintén a helyszínre érkezett Bojko Raskov bolgár belügyminiszter kijelentette, hogy az áldozatok teljesen megégtek.

CSOPORTOS KIRÁNDULÁS A HALÁLBA: Legkevesebb 45 ember, köztük 12 gyerek halt meg, miután egy busz karambolozott és kigyulladt Bulgáriában
Boriszlav Szarafov, a nyomozószolgálat vezetője elmondta, hogy egyelőre sem az nem zárható ki, hogy emberi mulasztása okozta a tragédiát, sem az, hogy műszaki hiba történt.

A szerencsétlenséget követően Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke legmélyebb részvétét nyilvánította az áldozatok barátainak és hozzátartozóinak, és mielőbbi felépülést kívánt a túlélőknek.

– Ezekben a szörnyű időkben Európa szolidárisát fejezi ki Önökkel

– írta a brüsszeli bizottság vezetője a Twitteren a Bulgáriában történt tragédiával kapcsolatban.

Magyar részről Áder János köztársasági elnök fejezte ki részvétét Sztevo Pendarovszkinak, az Észak-macedón Köztársaság elnökének.

– Engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki őszinte részvétünket és együttérzésünket az áldozatok hozzátartozóinak. Magyar részről mély fájdalommal osztozunk Észak- Macedónia gyászában, a baleset sérültjeinek pedig mielőbbi teljes felgyógyulást kívánunk

– üzente részvéttáviratában a magyar köztársasági elnök.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaHOZZÁSZÓLÁS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava