Connect with us

Helló, írd be ide, amit keresel

Horvátország

FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai

FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai luka modric skocia gol
Albanian FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai sqArabic FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai arBelarusian FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai beBosnian FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai bsBulgarian FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai bgChinese (Simplified) FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai zh CNChinese (Traditional) FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai zh TWCroatian FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai hrCzech FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai csDutch FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai nlEnglish FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai enFinnish FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai fiFrench FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai frGerman FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai deGreek FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai elHebrew FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai iwHungarian FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai huItalian FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai itJapanese FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai jaKorean FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai koMacedonian FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai mkPolish FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai plPortuguese FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai ptRomanian FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai roRussian FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai ruSerbian FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai srSlovak FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai skSlovenian FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai slSpanish FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai esSwedish FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai svTurkish FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai trUkrainian FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai uk

Olvasási idő: 2 perc

 
Ha valaki azt gondolja, hogy Horvátországban ma bárkit más is érdekel, mint a foci, az egy cseppet sem ismeri a horvátokat. A dél-amerikai méreteket öltő futballmánia ismét felütötte a fejét Horvátországban, ismét kockás mezbe öltözött tömegek vonultak a horvát városok terein, az Instagramon, Tik-Tokon, YouTube-on se szeri se száma a lenge magyarban, pardon lenge horvátban, tetszelgő hölgyeket, üvöltöző, ugráló urakat bemutató videóknak, kiretusált képeknek.

A fekete macska átfestése

Pedig az angolokkal és a csehekkel vívott párbaj után úgy tűnt, hogy az orosz VB hősei leszerepeltek az Eurón. Nemcsak hogy pocsékul játszottak, de nyoma sem volt a horvát válogatottatra jellemző fanatikus harciasságnak, küzdőkedvnek.

Bár a nemzet még reménykedett, ám a reálisan gondolkodó ember nem várt sokat az angolokkal döntetlent játszó, önbizalomtól duzzadó skót válogatott elleni meccstől. Akik azon felül, hogy otthon játszottak, még “fekete macskák” is voltak a horvátok számára, mert eddig még soha nem verték meg őket, az öt skótok ellen játszott meccsből, csak két döntetlenre futotta.

A meccs előtt a horvát médiumok egy része már temette a csapatot, Zlatko Dalić szövetségi kapitányt pedig ismételten keresztre feszítették.

Sőt még az elképzelhetetlen is bekövetkezett: megkérdőjelezték a különben félisteni státussal rendelkező horvát csapatkapitány, Luka Modrić játékát.

Modrić ugyan tényleg karierrje vége felé közeledik, a Real Madrid középpályása az Euró előtt befejeződött idényben 35 életévét meghazudtoló formában játszott, és ezt Zinedin Zidane vezetőedző és a spanyol sportújságírók, de ami még fontosabb a Real szurkolói is elismerték.

Egy szó mint száz, minden arra utalt, hogy csúfos felsülés lesz a vége. De nem így volt. Jött a glasgowi csoda, a horvátok feltámadtak poraikból és Luka Modrić ismét a vízen járt.

A Little Big Man karierrje egyik legszebb és legfontosabb gólját lőtte, külsővel a bal sarokba, a skótok összeestek, mint a colstok, és Perišić a végén csak rábólintott, hogy ámen.


Zlatko Dalić és a Mindenható

A horvát szövetségi kapitány a meccs után kerek perec úgy nyilatkozott, hogy a Jóisten ismét megsegítette, amikor erre a legnagyobb szükség volt, és most már nincs egyéb kívánsága, mint végre horvát szurkolók előtt játszani, akik várhatólag már Koppenhágában tömegesen jelen lesznek a nyolcaddöntőn – Skóciába a járványügyi intézkedések miatt csak kevesen jutottak el.

De nem csak a szövetségi kapitány fohászait hallgatta meg a mindenható, de a vendéglősökét is, akiket különösen erősen sújtott a koronavírus-járvány, illetve az üzletvitelt ellehetetlenítő járványügyi intézkedések.

Minél tovább marad a horvát csapat az Eurón, annál tovább tart a fokozott sörfogyasztással járó szurkolói mánia. Az extra bevétel számukra a jelen helyzetben olyan, mint az égből hulló manna, hogy megmaradjunk a biblikus hangvételnél.

Bár nem vagyok vallásos ember, megfogadom, hogy az esetleges müncheni magyar csoda esetén gyertyát gyújtok a zágrábi Fekete Szűz oltárán. Mint láttuk, a csodák lehetségesek.


Iratkozz fel a napi hírlevélre!

FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai balkanac nagy

Időjárás

Facebook-követés


Google-válogatás