Connect with us

Húsvéti gyermekkönyvek

Európai Unió

LESZÁLLÁS: A török légitársaság gépe megzavarta az uniós vakcinák átadását Tiranában (videó) 😊

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

kurti rama
A cikk meghallgatása

 
Várhelyi Olivér, az Európai Unió szomszédságpolitikai és bővítési biztos három napig a Balkán felett röpdösött, de néha leszállt, hogy átadja a térség országainak szánt vakcinák első küldeményét. Az Európai Unió körülbelül fél évvel a vakcinák megjelenését követően 651 ezer adag védőoltást adományoz a balkáni szomszédoknak.

Az érintett országokat, Szerbiát, Montenegrót, Bosznia- Hercegovinát, Macedóniát, Albániát és Koszovót körülbelül 20 millió ember lakja, köztük osztják szét az uniós adományt.

Várhelyi most csak demonstrálta az uniós gondoskodást, ezért néha csak ezer vagy tízezer vakcinával “lepte meg” a vendéglátókat. A fennmaradó mennyiséget a következő két hétben szállítja le az EU.

Várhelyi Olivér hétfőtől szerdáig gyors egymásutánban tehát hat országot keresett fel, volt ahol tovább időzött, mint például Belgrádban, de volt ahol csak néhány órát tartózkodott, hogy tudassa kormánnyal & ellenzékkel: az Európai Unió nem feledkezett meg (teljesen) a Nyugat- Balkánról.

A törökök kiszimatolhatták, hogy az uniós biztos és Edi Rama, albán miniszterelnök mikor tart sajtótájékoztatót a tiranai reptéren, és “rájuk küldtek” egy utasszállító gépet.

Mellékesen szólva Várhelyi Olivér találkozott Lulzim Basha ellenzéki vezetővel is, de arról nem érkeztek hírek, hogy azt a találkozót megzavarta-e egy török repülőgép.

Törökország erőteljesen terjeszkedik a Balkánon, ezért valószínűleg “nem vette jónéven”, hogy a konkurencia egy kis vakcinával látványosan “megtámogatta” Albániát.
_________________________
Videó, fotó: Twitter

A BALK Hírlevele


Meteorológia


B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava