Connect with us

Európai Unió

LESZÁLLÁS: A török légitársaság gépe megzavarta az uniós vakcinák átadását Tiranában (videó) 😊

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma


Hallgasd meg ezt a cikket!

 
Várhelyi Olivér, az Európai Unió szomszédságpolitikai és bővítési biztos három napig a Balkán felett röpdösött, de néha leszállt, hogy átadja a térség országainak szánt vakcinák első küldeményét. Az Európai Unió körülbelül fél évvel a vakcinák megjelenését követően 651 ezer adag védőoltást adományoz a balkáni szomszédoknak.

Az érintett országokat, Szerbiát, Montenegrót, Bosznia- Hercegovinát, Macedóniát, Albániát és Koszovót körülbelül 20 millió ember lakja, köztük osztják szét az uniós adományt.

Várhelyi most csak demonstrálta az uniós gondoskodást, ezért néha csak ezer vagy tízezer vakcinával “lepte meg” a vendéglátókat. A fennmaradó mennyiséget a következő két hétben szállítja le az EU.

Várhelyi Olivér hétfőtől szerdáig gyors egymásutánban tehát hat országot keresett fel, volt ahol tovább időzött, mint például Belgrádban, de volt ahol csak néhány órát tartózkodott, hogy tudassa kormánnyal & ellenzékkel: az Európai Unió nem feledkezett meg (teljesen) a Nyugat- Balkánról.

A törökök kiszimatolhatták, hogy az uniós biztos és Edi Rama, albán miniszterelnök mikor tart sajtótájékoztatót a tiranai reptéren, és “rájuk küldtek” egy utasszállító gépet.

Mellékesen szólva Várhelyi Olivér találkozott Lulzim Basha ellenzéki vezetővel is, de arról nem érkeztek hírek, hogy azt a találkozót megzavarta-e egy török repülőgép.

Törökország erőteljesen terjeszkedik a Balkánon, ezért valószínűleg “nem vette jónéven”, hogy a konkurencia egy kis vakcinával látványosan “megtámogatta” Albániát.
_________________________
Videó, fotó: TwitterVédelem és gyorsaság

EGYETLEN VPN KORLÁTLAN ESZKÖZRE KÉTFAKTOROS AZONOSÍTÁSAL, A BALK MAGAZIN AJÁNLÁSÁVAL

2022 februárjában a Windscribe a Wired UK szerint a legjobb VPN-ek közé került, a következő megállapítással: "A Windscribe mindig is a nagylelkűbb ingyenes VPN-szolgáltatók közé tartozott, de egyben az egyik legmegbízhatóbb és legköltséghatékonyabb fizetős fogyasztói VPN-szolgáltatás is."

2023 májusában az Engadget a Windscribe-ot "2023 legjobb ingyenes VPN-jének" nevezte meg, kijelentve, hogy "Kiválasztottuk a legjobb ingyenes VPN-nek a magas biztonsága és a szerveropciók széles választéka miatt más ingyenes VPN-ekhez képest."

A Windscribe megszabadít a támadóktól!

A Windscribe aktív támogatója az autoriter rezsimek által cenzúrázott információkhoz való szabad hozzáférésnek. Ezek közé az erőfeszítések közé tartozik a kiterjesztett sávszélességű ingyenes fiókok biztosítása mindenkinek, akit az ukrajnai orosz invázió érintett, valamint az ingyenes és korlátlan szolgáltatás a régió összes újságírója számára.Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava