Connect with us

Sztrájk

IRÁNYÍTÁS: Helyreállt a forgalom a tiranai repülőtéren, a törökök besegítenek

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!


A török segítették ki az albán kormányt a légi irányítók sztrájkjának felszámolásában a Teréz Anya Nemzetközi Repülőtéren. Először Montenegróból érkeztek a “török sztrájktörők”, de jönnek Görögország felől is. Edi Rama miniszterelnök szerint a Ilir Meta köztársasági elnök puccsot kísérelt meg ellenem amelynek egyik célja a vakcinák érkezésének megakadályozása volt.

Külföldi segítség

Az albán miniszterelnök gyorsan felszámolta a tiranai reptéren kezdődött sztrájkot, amely miatt katonai járműveket is kivezényeltek.

Edi Rama miniszterelnök még csütörtökön este bejelentette, hogy a légi irányítók egy része a kormány, és belül Belinda Balluku miniszter felhívása után visszatért a munkába.

Rama arról is tájékoztatott, hogy miután megérkeztek a török légi ​​irányítók, lehetővé vált a gépek fogadása, és tovább javulhat a helyzet miután újabb “török segítség” érkezik, ezúttal Görögország felől.

Belinda Balluku infrastrukturális miniszter a repülőtéren közölte, hogy helyreállt a forgalom, miután az előző nap a légiforgalmi irányítók sztrájkjával kialakult helyzet rendeződött. IRÁNYÍTÁS: Helyreállt a forgalom a tiranai repülőtéren, a törökök besegítenek

A repülőtér először az elengedhetetlenül szükséges járatokat fogadta, de pénteken beindul a kereskedelmi és egyéb célú forgalom is, beleértve ebbe a humanitárius, sürgősségi, diplomáciai és katonai repüléseket is.

Jön az oltóanyag

A miniszter asszony külön megemlítette, hogy a repülőtér újbóli megnyitása lehetővé tette a vakcina-szállítmányok újbóli fogadását.

– Sikerült behoznunk az oltóanyagot, amelynek szerdán kellett volna beérkeznie az országba. Ez a súlyos és rendkívüli helyzet rádöbbentett bennünket arra, hogy ez egy szervezett akció volt, mert holtpontra akartak bennünket juttatni a választások napjáig

– mondta a miniszterasszony az április 25-re kiírt választásokra utalva.

Albániába csütörtökön 100 000 Sinovac típusú kínai vakcina érkezett, amelyet a tiranai vezetés Törökországból kapott.

Albániának juttatot vakcinák száma meghaladja a 400 000-t, beleértve ebbe a Pfizer, az AstraZeneca és a Szputnyik V szállítmányokat is; illetve a majdnem 300 000 adag Sinovac-vakcinát, amely Törökországból érkezett.

Edi Rama azzal egyébként azzal vádolta meg Ilir Meta köztársasági elnököt és egy ellenzéki képviselőt, hogy államcsínyt kíséreltek meg ellene azáltal, hogy sztrájkra késztették a légi irányítókat. Az albán miniszterelnök szerint a “puccsisták” egyik célja az volt, hogy megakadályozzák a vakcinák Albániába érkezését.
_______________________
Forrás: BALK, internet

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava