ZENÉS-TÁNCOS TILTAKOZÁS: Kólóval a vakcina ellen

Olvasási idő: 1 percA belgrádi Száva téren újabb “zenés-táncos” tiltakozó akciót tartottak a vakcinaellenes mozgalom tagjai. Korábban is voltak már hasonló megmozdulások, de ez az első ilyen jellegű demonstráció azt követően, hogy a belgrádi kormány csütörtökön megkezdte a leszámolást az oltásellenes csoporttal.

Az alábbi felvételek először az “én-fehér-városom” (moj-beo-grad) elnevezésű Instagram-oldalon jelent meg, és az látható rajta, hogy emberek egy csoportja kólót jár a Nemanja István emlékére felállított szobor körül.

ZENÉS-TÁNCOS TILTAKOZÁS: Kólóval a vakcina ellen

Miután a videót egy kormánypárti hírportál is átvette, a hozzászólások is hasonló hangnemben születtek.

Bolondok. Naponta 40 ember hal meg, vagyis napi 40 család veszít el egy embert. Ha nem hisznek a koronavírusban, kormányellenesek, stb., akkor legalább az áldozatok családja iránti tiszteletből kellene normálisnak lenniük, és nem megjátszaniuk a hülyét. Nem Vučić találta ki a vírust, az egész világon megjelent, ezért ne szaroskodjatok, és legyetek normálisak! Ne járassátok le magatokat

– írta az egyik hozzászóló.

A belgrádi Száva tér közelében van a buszpályaudvar, amelynek környékén általában sok migráns téblábol.

Ha már ennyien vagytok, jobb lenne, ha szétzavarnátok a migránsokat

– olvasható egy másik bejegyzésben. Egy harmadik posztoló pedig megjegyezte:

Nem elég, hogy a betegséget terjesztik, hanem még a füvet is letapossák.

A szombat délutáni jelentések szerint Szerbiában az utóbbi egy napban 13 909 tesztelést végeztek, ebből 4133 lett pozitív, vagyis majdnem minden harmadik.

Jelenleg 7749 embert ápolnak korházban, ebből 297 személy van lélelgeztetőgépen, 38 személy pedig meghalt a koronavírus következtében.

___________________________
Forrás: Instagram, internet
vakcina ZENÉS-TÁNCOS TILTAKOZÁS: Kólóval a vakcina ellen balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!