Connect with us

Szerbia

BEVITTÉK: A rendőrség átkutatta az oltásellenes mozgalom vezetőjének lakását, majd előállította a szerb Gődényt

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása


A szerb rendőrség házkutatást tartott a szerb Gődény lakásán – aki történetesen nő – majd néhány órával később elő is állította dr. Jovana Stojkovićot. A rendőrségi akciót a hivatalosan bírósági végzés szerint félelem- és pánikkeltés elkövetése miatt hajtották végre, majd dél körül be is vitték a rendőrségre az orvos-politikust.

Élő adás

A szerb rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának tagjai reggel fél hétkor bírósági végzéssel a kezükben kopogtattak be a “Szerbiáért Élek” (Živim za Srbiju) mozgalom elnökének lakásába.

Jovana Stojković az oltásellenes lobbi “vezető csillaga” Szerbiában, foglalkozása szerint pszichiáter, aki nyilvánosan fejti ki az összes hivatalos ajánlásnak, véleménynek és rendeletnek ellentmondó nézeteit.

Stojkovićék a házkutatást megelőző vitát a Facebookon közvetítették, és ezzel a rendőrségi felszólítás ellenére sem hagytak fel.

Az “élő adást” leállítását az ügyvédjükkel folytatott egyeztetés után utasították el, az ügyvéd szerint ugyanis az élő adásnak semmiféle következménye nem lehet, miután a saját lakásukban vannak.

Az ügyvéd azt is tanácsolta nekik, hogy a házkutatást a törvény által előírt két tanú jelenlétében engedjék végrehajtani, miután a szervezet bűnözés elleni ügyosztály tagja ezt tanúk nélkül akarták megtenni.

– Mit várnak, mit találnak a lakásban – fegyvereket, drogot? Valaha is kutatták át a lakását bárkinek is félelem- és pánikkeltés miatt – még nem. Úgy viselkednek, mintha bűnözők lennénk

– mondta Stojković, aki úgy vélte, hogy a házkutatást azért rendelték el, mert szabad döntéshozatalt követel a vakcina felvételével kapcsolatban nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek esetében is.

Mégis beengedték a rendőröket

Miután Jovana Stojković ügyvédje megérkezett a lakásba, elmagyarázta a rendőrségnek, hogy nem tilthatják meg a “forgatást”, de az együttműködés jeleként leállítják a felvételek készítést, amikor a két tanúval megkezdődik a hivatalos házkutatás, és ezt meg is tették.

A Szerbiai Orvosi Kamara korábban már belső eljárást indított Stojković ellen, amit öt orvos kezdeményezett az etikai és oltásellenes előírások megszegése miatt.

A házkutatásnak és a vakcinaellenes tevékenységnek azonban mégiscsak lett következménye, mert Jovana Stojkovićot dél körül bevitték a rendőrségre, a reggeli “élő közvetítést” pedig törölték az internetről.

Szerb médiabeszámolók szerint a szerbiai oltásellenes mozgalom vezetőjén kívül legalább öt további személyt állítottak elő.

Jovana Stojković nemcsak orvos, hanem közéleti személyiség is, akinek a szervezete a Leviathan (Levijatan) mozgalommal közösen részt vett a szerbiai parlamenti választásokon.

A Szerbiában folyó hatalmas médiakampány ellenére egyre kevesebben vannak, akik beoltatnák magukat a koronavírus elleni vakcinával, főleg a fiatalok körében.

Megjegyzendő az is, hogy Aleksandar Vučić szerb elnök az összes alkalmat kihasználja, hogy a vakcina beadására biztassa az embereket, ugyanakkor ő maga sem kapta még meg az oltást, és folyamatosan húzza-halasztja a vakcina felvételét.
_________________
Forrás: internet

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava