Connect with us

Járvány

NEM “ANTIVAKSZER”: Vučić egy kelet-szerbiai faluban oltatja be magát

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

rudna glava
A cikk meghallgatása


A szerb elnök jelezte, hogy a kelet-szerbiai Rudna Glavában veszi fel az első, kínai gyártmányú vakcinát. Rudna Glava a délkelet-európai rézbányászat központja lehetett már ötezer évvel az időszámításunk előtti korokban, amiről az ott talált fenti szobrocska árulkodik. Nem mellékesen szólva ebben a térségben – Žagubica fölött a hegyekben – keletkezett a magyar költészet egyik legszebb verse, a Hetedik ecloga.

Az eredeti téma

Visszatérve az eredeti témához elmondhatjuk, hogy Rudna Glava ma egy kis település Majdanpek községben, amely jövő héten vendégül látja a szerb elnököt.

Aleksandar Vučić az Újbelgrád- Szurcsin autóút építésének megkezdésekor jelentette be, hogy kedden Rudna Glavaba utazik, hogy ott kapja meg az oltást.

– Ha megérkeznek az újabb adagok, a kínai vakcina első része, ahogy azt szeretnénk, akkor kedden elmegyek Majdanpekbe, illetve Rudna Glavába felvenni az oltást: ne vádoljanak már azokkal a hamis vádakkal, hogy antivakszer vagyok

– emelte ki Vučić, mintegy előre jelezve legalább hat oltásellenes aktivista, politikus és orvos csütörtöki előállítását, amit a szerb kormánypárti média úgy tálalt, mint az “antivakszerekkel” történő leszámolás kezdetét.

A szerb elnök már korábban jelezte, hogy a kínai vakcinát választja, amit később azzal toldott meg, hogy a vidéki rossz oltottsági adatok miatt egy kis faluba látogat, ahol egy helyi egészségügyi alkalmazottal adatja be magának az oltást.

Hatalmas megtiszteltetés

A belgrádi hírportálok beszámolói szerint Rudna Glava lakói megtiszteltetésnek érzik, hogy Vučić meglátogatja őket, és hogy a “történelmi oltás” helyszínének éppen az ő falujukat választotta, hacsak nem jön közbe valami.

– Ez nagy megtiszteltetés a falunknak, Vučić a nép embere, azért is jön ide felvenni az oltást. A mi falunk nagyon szép, és biztosan csodálatos fogadtatásban részesül. Én már beoltattam magam. Soha sem merült fel bennem, hogy az oltás rossz, mint egyesek mondják, ami ostobaság

– jelentett ki Milica Jovanović, a település egyik lakosa.

Minden jelenlévőt beoltanak


A Twitteren található beszámolók szerint minden jelenlévőt beoltanak, ami nyilván azt jelenti, hogy nem lesz szükség előzetes bejelentkezésre.

Rudna Glava önkormányzata azt közölte, hogy a településen egy oltópont van, és ennek köszönhetően “szolid” a vírushelyzet, jelentsen ez bármit is ezekben a járványos időkben.
_________________
Forrás: internet

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava