Connect with us

Húsvéti gyermekkönyvek

Albánia

A VÁLASZTÁSOK UTÁN: Amerikai és NATO-katonák szállják meg Albániát

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

010
A cikk meghallgatása


Egy nappal az április 25-i választások után több ezer amerikai és NATO katona szállja meg Albániát. A külföldi katonákat 10 hajó, 18 repülőgép és 19 helikopter is elkíséri az albániai partraszállásra.

Albániai partraszállás

2021. április 26-án, egy nappal a parlamenti választások után, Albániában megkezdődik az ország történelmének legnagyobb hadgyakorlata.

A több, mint 3000 amerikai katona már április elején megkezdi a partraszállást, hogy a hadgyakorlat kezdetére minden készen álljon.

Az április elejétől érkező egységek előkészítik a tábori szállásokat, valamint létrehozzák a logisztikai infrastruktúrát az albán hadsereg által biztosított összes bevetési helyszínen és kiképzési területen.

A hadgyakorlat, amely 2021. június 20-ig tart, jó alkalom lesz arra, hogy az albán hadsereg is bemutassa képességeit.

Választások és katonák

A közös katonai kiképzés és a csapatok áthaladásának lehetővé tétele érdekében a tiranai kormány külön törvénytervezetet küldött jóváhagyásra a parlamentnek, amelynek azt még jelen összetételében, vagyis a választások előtt jóvá kell hagyni, és hatályba kell léptetnie.

A gyakorlaton szövetséges és partneri erők is részt vesznek.

A NATO-tagországok katonáinak ezrei, 10 hajó, 18 repülőgép, 19 helikopter, 6 Patriot rakéta, valamint ezer, nem harci jármű hajt vére különböző feladatokat az amerikai hadsereg vezetésével.

Katonákat küld a gyakorlatra Kanada, Bosznia- Hercegovina, Horvátország, Görögország, Koszovó, Montenegró, Észak- Macedónia, Nagy- Britannia, Csehország, Magyarország, Románia, Bulgária, Grúzia és Törökország is.
________________
Fotó: albán katonák, forrás: internet

A BALK Hírlevele


Meteorológia


B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava