Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Egyesült Államok

POZITÍV: A koronavírus amerikai vízumhoz segítette a horvátokat

liberty
Olvasási idő: 1 perc

Hamarosan a állampolgároknak sem lesz szükségük vízumra ahhoz, hogy belépjenek az Egyesült Államokba, az USA zágrábi ének közleménye szerint ugyanis 3% alá csökkent a horvát állampolgároktól megtagadott vízumok aránya. Ezzel teljesítette az utolsó kritériumot is, ami szükséges a vízum nélküli beutazáshoz.

Vízummentesség

A vízummentesség jogerőre emelkedésére még várni kell, mivel azt az kormánynak is jóvá kell hagynia, ami azonban szinte borítékolható.

Ezzel harminc éves cél teljesül, hiszen Horvátország számára mindig fájó pont volt, hogy legfőbb katonai szövetségese vízumhoz köti a beutazást.

Az EU-tagországok közül jelenleg már csak Románia, és Bulgária állampolgárainak van szükségük vízumra, ha szeretnék felkeresni az USA-t.

Az ő esetükben viszont még távoli cél a szabad beutazás, hiszen az elutasított beutazási kérelmek aránya 6-12% között van.

Az EU több ízben is szóvá tette, hogy rosszalja azt az amerikai gyakorlatot, amely szerint odaát különbséget tesznek az EU-állampolgárok között a vízumok odaítélése terén, ám nem változtatott eddigi álláspontján.

Jól jött a Covid

Horvátország vízummenetességét kétségkívül nagyban elősegítette a -, hiszen az utóbbi egy évben csak az utazott a tengeren túlra, akinek tényleg fontos üzleti ügyei voltak.

Értelemszerűen ezért a vízumot többségében bankárok és cégvezetők igényelték, akik minden feltételnek megfeleltek


kis festett kabatok222kis festett kabatok

– írja a horvát lap, amely beszámol arról is, hogy a vízummentességhez nem elegendő három százalék alá szorítani az elutasított kérelmek arányát, hanem meg kell felelni több más kritériumnak is.

Ilyen kritérium a két ország rendőri szerveinek az együttműködése, valamint a demokratikus alapelvek tiszteletben tartása.

Horvátországnak már csak egyetlen tisztázatlan ügye maradt az Egyesült Államokkal, meg kell állapodni a kettős adózás elkerüléséről.
_______________
Fotó:

tarhelypar-412 Aestherar 412

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

250x250


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: