Connect with us

Bűnügy

ÚJ KÁDER: Kisebbfajta kormányválság az új rendőrigazgató kinevezése miatt
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

<>

Kisebbfajta kormányválság alakult ki Montenegróban egy fontos kádervita során, amelyben végül a miniszterelnök hátrált meg. Közben zsarukat vettek őrizetbe különböző bűncselekmények elkövetése miatt. A jelek szerint a “rendőrkézre került rendőrök” embercsempészetben is érintettek, ami akár a migráció elősegítésére is vonatkozhat.

Az első kormányválság

A podgoricai Vijesti hírportál értesülései szerint Zdravko Krivokapić miniszterelnök megegyezett Sergej Sekulović belügyminiszterrel abban, hogy az új montenegrói rendőrigazgató Zoran Brđanin lesz.

Itt nem az új rendőri vezető neve az érdekes, hanem inkább az, hogy a kinevezés körül heves viták alakultak ki a kormányban.

Az új rendőrigazgatót a tervek szerint pénteken kellett volna megválasztani a javasolt négy jelölt közül, a miniszterelnök és a belügyminiszter között azonban nem jött létre egyetértés abban, hogy kire bízzák a montenegrói rendőrség vezetését.

A helyzetet súlyosbította, hogy Dritan Abazović miniszterelnök-helyettes is a belügyminiszter mellett sorakozott fel.

A belügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy kész minden politikai és egyéb felelősséget vállalni arra az esetre, ha a megválasztott Brđanin csalódást okoz, ugyanakkor lemondással fenyegetődzött, ha megsemmisítik a rendőrigazgatói posztra kiírt pályázatot, vagyis nem választják meg a jelöltjét.

A megkötött alku azt jelzi, hogy a belügyminiszternek sikerült végig vinnie az akaratát, ami mindenképpen Zdravko Krivokapić miniszterelnök első veresége az új podgoricai kormányban.

Zsarukat kapcsoltak le

Montenegrói médiajelentések szerint az új rendőrigazgató jelentős személycseréket tervez, de a mostani őrizetbe vételek még nem az ő nevéhez kötődnek.

A montenegrói belügyminisztérium közölte, hogy nyolc rendőrt és három ottani állampolgárt állítottak elő csúszópénz elfogadása, mások megvesztegetés és embercsempészet miatt. A rendőrök ellen a belső ellenőrzési osztály tett feljelentést, miután több hónapos megfigyelést folytatott a szóban forgó személyek esetében.

Négy rendőrt Nikšićben, kettőt a Herceg Novi Határbiztonsági Osztályon, egyet-egyet pedig Kotorban és Budvában vettek őrizetbe, a három civilből kettőnek Nikšićben, egynek pedig Herceg Noviban kattant a kezén a bilincs.

Szembetűnő, hogy az előállítások kivétel nélkül vidéki városokban történtek.

A közleményből az is kiderül, hogy a montenegrói belügyminisztériumban nem tudnak háromig számolni, az indoklás ugyanis már azt tartalmazza, hogy tíz rendőrt, és öt civilt (köztük három hazai és két külföldi állampolgárt) vittek be megvesztegetés vagy csúszópénz elfogadása, valamint tiltott határátlépés miatt.

Ebből máris egy csinos kis összeesküvés-elméletet lehet kanyarítani, amely szerint az embercsempészek lefizették a rendőröket, hogy migránsokat juttathassanak be a szomszédos Szerbiába vagy Bosznia- Hercegovinába.

Ez egyáltalán nem hivatalos, de eléggé életszerű.

_______________
A képen az új rendőrigazgató. Forrás: internet.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava