Connect with us

Bűnügy

TÍZ HELYSZÍN: Feltételezhetően emberi csontot találtak Bajkeverő Veljánál

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

EtYPSZ XcAMIrSr
Olvasási idő: 2 perc

A rendőrségi kutatás során feltételezhetően emberi csontot találtak a február 4-én letartóztatott szerbiai bűnöző megmotozásakor – írta a belgrádi Ekspres meg nem nevezett rendőrségi forrásokra hivatkozva. A szerb rendőrség pénteken tíz helyszínt vizsgált át, köztük annak a focicsapatnak az irodáit is, amely minden bizonnyal Bajkeverő Velja tulajdonában volt. De ez nem minden, egy vrčini nyaralóban vérnyomokra bukkantak. Gyengébb idegzetűek lapozzanak inkább!

Az Ekspres úgy értesült, hogy az emberi csont akkor kerül elő, amikor Bajkeverő Velját megmotozták, a csontot azóta már szakemberek vizsgálják.

A csontot azonnal szakértői vizsgálatra küldték, és várják az eredményt. Egyelőre senki sem feltételezhet semmit, de igencsak meg vagyunk győződve arról, hogy a megtalált csontnak köze van valamelyik bűncselekményhez, amellyel Belivuk bűnözői csoportja hozható összefüggésbe

– mondta a szerb belügyminisztérium egyik magát megnevezni nem kívánó munkatársa.

Az említett forrás szerint a rendőrség olyan következtetésekre jutott, hogy a Velja Nevolja (Bajkeverő Velja) néven elhíresült Veljko Belivuk és halálosztó csoportja az áldozatok egy részét az Ibar folyó melletti úton temette el.

A pontos helyszín még nem ismert. Várják az összes gyanúsított kihallgatását, bizonyos szakértői jelentéseket és a nyomkeresés eredményeit annak érdekében, hogy meghatározzák a pontos helyszínt, és kiemeljék a holttesteket. Nem kizárt az sem, hogy a letartóztatott személyek közül valaki megszólal, és felfedi az áldozatok sírjának helyét

– nyilatkozta a névtelenségbe burkolódzó rendőrségi forrás, aki azt is elmondta, hogy Bajkeverő Velja „smart” típusú autóját is szakértők vizsgálják, akik ettől sokat várnak a tárgyi bizonyítékok összegyűjtése terén.

A belgrádi médiában már hónapok óta jelentek meg hírek arról, hogy emberek tűnnek el, ami arra utalt, hogy az alvilágban egyre inkább a „nincs holttest, nincs bűntény” (nema tela, nema dela) „gyilkossági technika” dívik.

Stadionok és lakások

Belgrádi médiajelentések szerint a rendőrség járt a pancsovai Dinamo székhelyén. A focicsapat néhány évvel ment át Velja Nevolja és a környezetéhez tartozó személyek tulajdonába.

Bajkeverő Velja testőrségével és egyik barátjával gyakran tűnt fel a Temes-parti város stadionjában.

A szerb rendőrség most magával vitte a klub összes dokumentációját annak megállapítása érdekében, hogy valójában ki is a tulajdonos, és hogy a bűncselekmények elkövetése során megszerzett pénzt a klubon, illetve a játékosok adás-vételén keresztül mosták-e tisztára.

117400024 3139428216172102 7484936510440443102 n

A rendőrség kihallgatta a pancsovai ingatlanbefektetőket is, akiktől Bajkeverő Velja szinte minden általuk épített épületben néhány lakást magának követelt.

A fővárosi sajtó cikkezik arról is, hogy a belgrádi stadionjában működött egy „illegális étterem” is, egy úgynevezett „bunker”, ahova ismert és kevésbé ismert énekeseket és csillagocskákat hívtak meg, ami miatt most a „belgrádi művészvilág” egy része transzban van.

A rendőrök jártak Beresztócon (Banatski Brestovac) is, amelynek a határában a banda kiképzőközpontot működtetett, és felkeresték Bajkeverő Velja vrčini nyaralóját is.

A Belgrád közelében lévő nyaralóban kézzel fogható bizonyítékokat találtak arra, hogy az épületben minden bizonnyal súlyos bűncselekmények zajlottak. Az épületben vérnyomokra bukkantak, a nyaraló udvarában pedig tűzrakás jeleit találták.

?c=30395&m=1559903&a=438898&r=&t=html
Szerbia

SZERB LELEMÉNY: A kutyára tette a lábbilincset, ő meg a városban flangált

Avatar photo

Közzététel:

a megjelenés dátuma

Írta

lábbilincs nélkül szabadlábon
HATÁRTALAN LELEMÉNYESSÉG: A háziőrizetben lévő kutyuska (Forrás: Blic)
Olvasási idő: 1 perc

Levette a lábára szerelt jeladó készüléket, vagyis az elektromos lábbilincset az a szerbiai férfi, akit a bíróság egyéves háziőrizetre ítélt, mert megverte Zoran Lilić volt kisjugoszláv bábelnök fiát. Zoran Lilić az 1994 és 1997 közötti időszakban volt a Kis-Jugoszlávia elnöke, de túl sok köze nem volt a saját munkájához, mert az országot a háborús bűnök elkövetésével megvádolt Slobodan Milošević irányította.

Lábbilincs nélkül szabadon

A szerbiai rendőrség annak gyanújával vette őrizetbe Dejan Vuksanovićot (29), hogy akadályozta az ítélet végrehajtását, valamint megsemmisítése, illetve megrongálta mások tulajdonát, és ezáltal újabb bűncselekményeket követett el.

Az 12 hónapos háziőrizetre vonatkozó ítéletet október végén mondta ki egy belgrádi bíróság, miután vádalkut kötött Vuksanovićtyal, aki beismerte bűnösségét, és ennek értelmében a büntetésvégrehajtás elektromos jeladót szerelt a lábára.

kutya labbilincs

Forrás: Privát archívum

A belgrádi Blic hírportál/napilap beszámolója szerint az elítélt férfi azonban eltávolította a lábáról az elektronikus bilincset, amelyet a lakásban tartott kutyájának nyakába tett, ő pedig a városban flangált.

A két újabb bűncselekmény elkövetése miatt Vuksanovićot a napokban hallgatja meg az illetékes ügyészség, az előzetes eljárási bíró és a büntetésvégrehajtási igazgatóság biztosa pedig arról dönt, hogy a házi őrizetet rendes börtönre változtatja-e.

Vuksanović egy másik férfival közösen októberben bántalmazta a volt kisjugoszláv államfő fiát, amit egy térfigyelő kamera rögzített.

A másik férfi, Aleksandar Relić ellen elfogatási parancs van érvényben, miután egy sokkal súlyosabb bűncselekmény miatt is keresik.

Relić 2019 első napján, egy újévi ünnepséget követően kialakult vita során közvetlen közelről fejbe lőtt egy férfit a Duna partján, a Paradicsom-sziget közelében, és ugyanazzal a golyóval a barátnőjét is megsebesítette.

A gyilkosság miatt első fokon 8 év és 10 hónap börtönt kapott, a fellebbviteli bíróság azonban megsemmisítette az ítéletet a büntetőeljárási rendelkezések jelentős megsértése miatt, az ítélet szövege állítólag ugyanis érthetetlen, és ellentétes az indoklásban foglaltakkal.

sziveri janos szelherceg 728 ?c=4784&m=0&a=438898&r=SziveriJ%C3%A1nos%3ASz%C3%A9lherceg&t=pi
Az olvasás folytatása

Meteorológia

KÖVETÉS

Napi hírlevél


A szerző cikkei

B.A. Balkanac

Balkanac

Letöltések

Könyvek a Lírától

Utazás

Hirdetés

Nyári feltöltődés Hajdúszoboszlón!

Tíz nap legjava

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: