Connect with us

Földrengés

BAJ VAN A MÉDIÁVAL A földrengés miatt nem kapnak új tableteket a horvát képviselők

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Andrej Plenković horvát miniszterelnök a horvát közszolgálati rádió reggeli adásában szerepelt, és ez alkalommal áttekintette a földrengés és a koronavírus-járvány által előidézett helyzetet. Elöljáróban még egyszer köszönetet mondott mindazoknak, akik bármilyen formában hozzájárultak a földrengés sújtotta területek megsegítéséhez, de azt is leszögezte, hogy most, miután már jobban áttekinthetők a földrengés után kialakult állapotok, úgy tűnik, hogy a kár még nagyobb, mint amekkorának az első becslések során tűnt. Ennek felvázolását követően a horvát miniszterelnök nekiment bírálóknak, akik a karosszékből “vitézkednek”.

Ez a mi országunk

A horvát miniszterelnök elégedetlenségének adott hangot, hogy egyesek negatív fényben igyekeznek feltüntetni az állami szervek és a segélyszervezetek munkáját.

– Engem zavar, az a szokatlan, mondhatni igen szokatlan trend – ami szerintem teljesen alaptalan -, hogy a médiában egyesek bizalmatlanságot igyekeznek kelteni. Nekem az utóbbi pár napban kiélesedtek az érzékeim, így három másodperc után megmondom, hogy milyen szándékok állnak egy-egy megnyilvánulás mögött, ki milyen hatást akar elérni egy-egy spinnel, és miért szeretné valaki azt a benyomást kelteni, hogy valahol valami nincs rendben.

A horvát miniszterelnök szerint a Vöröskeresztnél, a hegyi mentőszolgálatnál és a rendőrségnél már kiütköznek a bírálatok következményei, mert a médiában olyan képzetekkel találkoznak, hogy valamit nem jól csinálnak.

– Ki az, aki karosszéke kényelméből megmondhatja, hogy valami nincs rendben? Minek alapján, milyen adatok, illetve kinek az adatai alapján? Ki késik, és hol késik? Én csak egyetlen bizonyítékot kérek, de még egyet sem kaptam

– mondta a horvát miniszterelnök, aki szerint a bírálók tudatosan negatív eseteket keresnek.

A horvát miniszterelnök közölte, hogy szerinte ez ellen valakinek fel kell szólalnia, és ezt ő bevállalta.

– Arra kérek mindenkit, legyenek bizalommal az állam, és az állami szervek iránt. Ez a mi országunk, ezek a mi intézményeink, ahol az emberek azon fáradoznak, hogy segítsenek a lakosságnak

– szögezte le Andrej Plenković.

Csak mellékesen jegyezzük meg, hogy Gordan Jandroković házelnök leállította a képviselők számára szánt tabletek beszerzését, a pénzt pedig szeretné átirányítani a földrengés károsultjainak megsegítésére.

A novemberi közbeszerzési pályázat alapján a parlament 165 táblaszámítógép beszerzését tervezte, amelyek értéke ÁFÁ-val együtt 390 ezer kuna, ez 16,5 millió forintnak felel meg.

Vírusfronton javul a helyzet

Visszatérve a horvát miniszterelnök rádiónyilatkozatára Andrej Plenković visszafogot optimizmusának adott hangot, mivel a fertőzöttek száma Horvátországban már második hete csökken.

Mindazonáltal nagyon nagy óvatosságra intett, tekintettel az Európában tapasztalható helyzetre.

A horvát miniszterelnök hangsúlyozta, hogy teljes mértékben támogatja az védőoltás felvételét, mert tisztában van azzal, hogy mit jelent a betegség, hiszen őt is utolérte a vírus.

– A kormányból hatan estünk át a koronán. Ez nem könnyű betegség. Még mindig húzom a köhögést. Az ember egy nagyon csúnya vírusnak van kitéve. Akinek törékeny az egészsége, annak nagyon óvatosnak kell lennie. A válságstáb tagjai megkapták az oltást, szerintem ez nagyon jó. Abszolút az oltások mellett vagyok.

A horvát kormányfő arról is beszélt, hogy egyelőre még nem áll rendelkezés elegendő védőoltás, hiszen többen vannak, akik beoltatnák magukat, mint amennyi a vakcina.

Elmondta, hogy március végéig 300 ezer adag védőoltás érkezését várják, májusig pedig minden valószínűség szerint megkezdődik a lakosság tömeges oltása.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava