Connect with us

Görögország

ANGOL TÖRZS: Görögországban és Cipruson is megjelent az új Covid-mutáció

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

SZÍV KÜLDI SZÍVNEK! Értékeld ezt a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A decemberben Nagy- Britanniában azonosított új koronavírustörzs felbukkant Görögországban és Cipruson is, jelentette be mindkét állam egészségügyi minisztériuma.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) útmutatásait követve a ciprusi egészségügyi tárca speciális szűrésnek vetette alá azokat, akik az Egyesült Királyságból érkeztek az új mutációról szóló londoni bejelentés előtti két hétben, és már diagnosztizálták náluk a betegséget.

A különleges szűrés során kiderült, hogy a kéthetes periódusban levett 19 mintából 12-ben az új törzs jelent meg. Ezzel párhuzamosan a görögök is arról számoltak be, hogy négy olyan embernél mutatták ki a gyorsan terjedő mutációt, akik az ünnepek alatt az Egyesült Királyságból utaztak be.

Míg több tucat ország már kitiltotta a szigetországból érkezőket, Görögország fogad járatokat az Egyesült Királyságból, de az utasoknak az érkezés előtt 72 órával készült negatív PCR-tesztet kell felmutatniuk, és leszállás után még egy gyorstesztet is elvégeznek rajtuk. Ha negatív eredményt produkálnak, karanténba kell vonulniuk tíz napra, az elzárás megszüntetéséhez pedig újabb negatív PCR-tesztre van szükségük.

Az Egyesült Királyságból Ciprusra érkezőket is tesztelik a földet érés után, majd szállodákba viszik őket, a hétnapos karanténidőszakra. Az utolsó napon újabb COVID-tesztet végeznek rajtuk, és ha negatív, kiengedik őket, de önkéntes karanténban kell maradniuk további három napig.

A londoni Imperial College tanulmánya szerint az új COVID-mutáció fertőzőbb, mint az eredeti, amit Kínában egy évvel ezelőtt azonosítottak.

SZÍV KÜLDI SZÍVNEK! Értékeld ezt a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava