HÁTBASZÚRTÁK: Brutális gyilkosság Szarajevóban, a helyi lakosok elkeseredettek a migránsok viselkedése miatt

Olvasási idő: 1 perc

Megöltek egy 36 éves férfit a bosznia-hercegovinai főváros Ilidža városrészében. A véres támadás kedden 22 óra 25 perc körül történt egy vendéglőben. A nyomozáshoz közeli források szerint a migránsok “problémáztak”, ezért a tulajdonos a testvérét hívta segítségül, akit az egyik migráns leszúrt.

Súlyosan megsérült a kávézó tulajdonosa is, akinek az orvosok küzdenek az életéért.

Sajtójelentések szerint a migránsok korábban is sok fejfájást okoztak: részegek voltak, és nem fizették ki a számlát.

A közösségi médiát elárasztották az üzenetek, amelyekben a barátok mondanak búcsút a meggyilkolt 36 éves férfinak.

HÁTBASZÚRTÁK: Brutális gyilkosság Szarajevóban, a helyi lakosok elkeseredettek a migránsok viselkedése miatt HÁTBASZÚRTÁK: Brutális gyilkosság Szarajevóban, a helyi lakosok elkeseredettek a migránsok viselkedése miatt w873 365x500A szarajevói kanton rendőrsége közben megállapította a támadó kilétét, és közzétette a fényképét.

Egy 1986-ban született marokkói állampolgárról van szó, akit korábban kábítószerrel való visszaélés miatt állítottak elő.

Nem sokkal később azonban kiderült, hogy nem egy, hanem három gyanúsított van. A szarajevói rendőrök egy marokkói állampolgárt már letartóztattak, a másik két gyanúsítottat még keresik.

A bűncselekményt követően a felháborodott emberek utcára vonultak, és sürgős intézkedéseket követeltek a hatóságoktól, elsősorban a bosznia-hercegovinai biztonsági minisztériumtól, a rendőrségtől és más állami intézményektől, amelyek joghatósága alá tartozik a migránsválság.

Az egyik demonstráló szerint a rendőrség egyedül képtelen megoldani a problémát, miután a migránsok szabadon mozoghatnak a bosznia-hercegovinai föderációban.

Összeszedik őket, és elviszik az Ušivak befogadó központba, ahonnan két óra múlva visszatérnek Ilidžába

– mondta az egyik demonstráló, aki szerint a helyi emberek könyörületesek, és segítettek nekik, a migránsok viszont így hálálják meg az irántuk tanúsított jóindulatot.HÁTBASZÚRTÁK: Brutális gyilkosság Szarajevóban, a helyi lakosok elkeseredettek a migránsok viselkedése miatt HÁTBASZÚRTÁK: Brutális gyilkosság Szarajevóban, a helyi lakosok elkeseredettek a migránsok viselkedése miatt balkanac nagy