Connect with us

Bosznia

Lopott szerszámokat használt Bruce Lee szobrának ellopásához, elítélték

Elítélték a Bruce Lee szobrát elrabló férfit. Az ítélet szerint Danijel Prca először kirabolt egy üzletet, ahonnan szerszámokat lopott, majd a lopott szerszámokkal március elején a Zrinjevac néven ismert városi parkban letörte a talapzatáról és elvitte Bruce Lee bronzszobrát

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Lee helyett Lu, Bruce Lee üresen maradt talapzatán mostanság Lu kutyus szokott néha megpihenni
Lee helyett Luu kutya, Bruce Lee üresen maradt talapzatán mostanság Luu kutyus pihen meg néha (Forrás: mostar.forever)
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 1 Átlag: 5]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A mostari járásbíróság tíz hónap börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki ellopta Bruce Lee filmsztár és kung fu mester szobrát a város központjából, miután elfogadta a Hercegovina-Neretva Kanton Ügyészsége és a 46 éves elkövető közötti egyezséget. A férfi eddig már több bűncselekményt követett el, ami miatt korábbról ismert volt a rendőrség előtt. Danijel Prcát kábítószerrel való visszaélés miatt az Interpol és a horvát rendőrség is kereste.

Lopott szerszámmal lopott

Az ítélet szerint Danijel Prca először kirabolt egy üzletet, ahonnan szerszámokat lopott, majd a lopott szerszámokkal március elején a Zrinjevac néven ismert városi parkban letörte a talapzatáról Bruce Lee bronzszobrát.

Ezt követően feldarabolta az alkotást, és másodlagos nyersanyagként értékesítette. Nem sokkal ezt követően a Hercegovina-Neretva Kanton Rendőrsége elfogta és letartóztatta.

Bruce Lee szobrát Veselin Gatalo mostari író és Nino Raspudić, horvát író-filozófus-politikus kezdeményezésére állították fel Mostarban, az említett központi parkban. A szobor felállítását a nemzetközi média jelentős szimbolikával ruházta fel a háború utáni megbékélési folyamatban.

A szobor alkotója Ivan Fijolić zágrábi akadémiai szobrász volt. A Bruce Lee emlékére állított szobor többször is vandalizmus áldozata lett, így a városi hatóságok néhány alkalommal eltávolították és restaurálták.

Bruce Lee-t a kritikusok minden idők legbefolyásosabb harcművészének és a 20. századi filmművészet egyik fontos szereplőjének tartották, aki áthidalta a Kelet és Nyugat közötti szakadékot.

Már az ima sem segít

A “mostar.forever” instagramos oldal márciusban arra szólította fel követőit, hogy imádkozzanak az eltűnt szoborért, és egy fotót is közölt a megcsonkított szoborról.

Megcsonkított Bruce Lee

A képből kiderül, hogy a volt harcművész és filmsztár elvesztette mindkét lábát, a bal kezét, és minden bizonnyal a fejét is.

A szobornak az volt a legnagyobb bűne, hogy az alapanyaga miatt kivívta a tolvajok érdeklődését. Bruce Lee nem elhanyagolható súlyú szobra március másodikáról harmadikára virradóra tűnt el a mostari Zrinjevac parkból.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 1 Átlag: 5]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava