Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Macedónia

BÖRTÖNBEN GRUEVSZKI KÖZELI MUNKATÁRSA: Megkezdte börtönbüntetésének letöltését a volt macedón belügyminiszter

tank bmw blindirani

Olvasási idő: 1 perc

Gordana Jankulovszka volt már az idrizovói börtönben van, ahol megkezdte négyéves börtönbüntetésének a letöltését – adta ül a Makfax szkopjei hírügynökség az ország belügyminisztériumára hivatkozva. A balkáni sajtójelentések emlékeztetnek arra, hogy a volt macedón belügyminisztert a „Tank-ügyben” ítélték el, amelyben volt öt is bűnösnek mondták ki.

Drága limuzin

Az ítélet szerint ebben az ügyben törvénytelenül vásároltak meg állami pénzen egy S600-as páncélozott Mercedes gépkocsit 600 ezer euróért.

Az ügyben Gruevszki pártjának, a Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Demokratikus a Macedón Nemzeti Egységért (macedón nyelven Внатрешна македонска револуционерна организација – Демократска партија за македонско национално единство, rövidítve: -DPMNE) több tagját is vád alá helyezték.Sajtójelentések szerint annakidején Nikola Gruevszki akkori miniszterelnök ragaszkodott a limuzin megvásárlásához.

Jankulovszkán kívül ebben az ügyben bűnösnek mondták ki a belügyminiszter egyik közvetlen munkatársát, Dzsoko Popovszkit, aki 6 és fél év börtönt kapott, valamint kétéves börtönbüntetésre ítélték Nikola Gruevszki volt miniszterelnököt, „aki jelenleg vendégszeretetét élvezi, miután elszökött hazájából”.

Állítólag féláron adták el

Az anticorr.media antikorrupciós portál már több mint két évvel ezelőtt olyan értesülést tett közzé, amely szerint Szkopjéban állami tendert írtak ki a páncélozott Mercedes beszerzésére úgy, hogy annak már előre megvolt a győztese.

A gépkocsivásárlást Gruevszki kezdeményezte, aki a belügyminisztert bízta meg a további lépésekkel, ő viszont egyik tanácsadójára, Popovszkira testálta a tender és a vásárlás lebonyolítását.

Az interneten felbukkant olyan értesülés is, hogy az ominózus Mercedest már eladták egy árverésen 230 ezer euróért.

Jankulovszka azt követően kezdte meg börtönbüntetését, hogy kimerített minden lehetséges fellebbezési lehetőséget, miután korábban – a terhessége miatt – ügyét elkülönítették a többiekétől.Sajtóértesülések szerint – hivatali helyzetével való élés miatt – még két ügyben folyik vizsgálat Jankulovszka ellen, de egyéb részletet nem közöltek.

A VMRO-DPMNE politikai elnyomásnak minősítette a volt belügyminiszterrel szembeni ítéletet, amely állításuk szerint a Zoran Zaev jelenlegi miniszterelnök megrendelésére született.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: