MEGINT MOZOG A FÖLD: Újabb földrengés rázta meg Bosznia-Hercegovinát

Olvasási idő: 1 perc

Úgy látszik, hogy nincs valami rendben a föld gyomrában. Tavasszal több földrengés is sújtotta Zágrábot, voltak pusztítóak, és voltak kisebbek, amelyekről hír is alig érkezett. A jelek szerint most Bosznia-Hercegovina van soron, ahol az utóbbi órákban többször is megindult a föld.Szombaton este néhány perccel fél kilenc előtt gyengébb földrengés sújtotta Banja Lukát – jelentette az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ.

A talajmozgás epicentruma Banja Lukától 13 kilométerre délre volt, erőssége pedig 1,5 fokra tehető a Richter-skála szerint.

Helyszíni jelentések szerint a földrengés ugyan alacsony intenzitású volt, a boszniai Szerb Köztársaság fővárosának lakói mégis érezték, főleg a magasabb épületek felső részében lakók.

MEGINT MOZOG A FÖLD: Újabb földrengés rázta meg Bosznia-Hercegovinát MEGINT MOZOG A FÖLD: Újabb földrengés rázta meg Bosznia-Hercegovinát fold banaj luka

Ez nem az első földrengés, amely egy nap alatt sújtotta a régiót.

A kora reggeli órákban három rengést is regisztrálták Bosznia-Hercegovinában, Breza környékén, két kilométeres mélységben.

A hajnali három óra után történt néhány talajmozgás a Richter-skálán elérte a 2,9-es fokozatot, vagyis erősebb volt, mint az esti földrengés.

Nem kizárt, hogy esti talajmozgás csak egy kisebb utórengés volt, de mi van, hogy ha nem? Erre, hamarosan választ kapunk.
MEGINT MOZOG A FÖLD: Újabb földrengés rázta meg Bosznia-Hercegovinát MEGINT MOZOG A FÖLD: Újabb földrengés rázta meg Bosznia-Hercegovinát balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!