VÍRUSOS CSÚCSOK: A bosnyák-horvát föderációban szinte minden ötödik ember fertőzött lehet

Olvasási idő: 2 perc

Aki manapság egy jó kis balkáni koronavírust szeretne beszerezni, annak nem kell mást tennie, minthogy elmegy Szarajevóban, és beül egy kávézóba a Bascsarsin, mondjuk a mecsettel szemben. Ha még egy baklavát is elfogyaszt, akkor szinte garantált a siker.Vírusveszély Szarajevóban

Bosznia-Hercegovinában kettő híján négyszáz új megbetegedést regisztráltak.

Ezek a számok ráadásul úgy jöttek ki, hogy igazából nem vitték túlzásba a tesztelések számát, mert alig több mint kétezer embertől vettek mintát.

Statisztika nyelven szólva a bosnyák-horvát föderációban szinte minden ötödik személyt vírushordozónak kell tekinteni.

Hivatalos közlés szerint az elmúlt 24 órában a 2151 mintavételből 398 volt pozitív Bosznia-Hercegovinában, ami a lakosság száma alapján arányosítva azt jelenti, mintha Magyarországon közel 1 200 esetet regisztráltak volna egy nap alatt.

VÍRUSOS CSÚCSOK: A bosnyák-horvát föderációban szinte minden ötödik ember fertőzött lehet VÍRUSOS CSÚCSOK: A bosnyák-horvát föderációban szinte minden ötödik ember fertőzött lehet uj fertozesek

A betegség az egész országban elterjedt, a főleg bosnyákok és horvátok által lakott föderációban 326 ember betegedett meg az utóbbi egy napban, és minden kanton érintett, a boszniai Szerb Köztársaság, vagyis a Republika Srpska pedig 72 új megbetegedéssel “dicsekedhet”.

A legveszélyesebb hely a két közigazgatási központ, Szarajevó és Banja Luka.

A legtöbb újonnan fertőzött személy ezúttal, ismét és megint Szarajevóban volt, ahonnan 68 újabb esetet jelentettek.

A boszniai Szerb Köztársaság laboratóriumai 596 mintát vizsgáltak meg, és 72 esetben mutatták ki a koronavírus jelenlétét.Booking.com

A Republika Srpskában a fertőzés legnagyobb melegágya Banja Luka, ahol az elmúlt 24 órában 16 újonnan fertőzött embert azonosítottak be.

A márciusban kitört járvány kezdete óta Bosznia-Hercegovinában valamivel kevesebb, mint 14 000 beteget regisztráltak, ebből legalább 398 ember halt meg. Legalábbis ennyiről állítják, hogy a koronavírus vitte el.

A járvány előretörése miatt Bosznia-Hercegovinában 50 főre korlátozzák a beltéri összejövetelek létszámát.

A rendőrség egyre inkább figyelemmel kíséri az éttermek működését.

Azt ellenőrzi, hogy a vendégek és a személyzet tiszteletben tartja-e az előírt távolságot, illetve a higiéniai intézkedéseket.

Lehet, hogy mostanában mégsem érdemes török kávét inni a Bascsarsin?Booking.com
VÍRUSOS CSÚCSOK: A bosnyák-horvát föderációban szinte minden ötödik ember fertőzött lehet VÍRUSOS CSÚCSOK: A bosnyák-horvát föderációban szinte minden ötödik ember fertőzött lehet balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!