VALLÁS ÉS VÍRUS: A muszlimok fegyelmezettebbek, mint a keresztények?

Olvasási idő: 1 perc

A katolikus és az ortodox húsvét idején sokan megszegték a járványügyi intézkedéseket Horvátországban és Szerbiában is.

A hívők Horvátországban elmentek a templomokba, hogy hazavigyék a megszentelt barkát vagy olajágat.

Az ortodox húsvét idején Szerbiában imitt-amott megteltek a templomok udvarai emberekkel, akik leborulva imádták az urat.

A jelek szerint mintha a muszlimok jobban betartanák a koronavírus elleni intézkedéseket, legalábbis Szarajevóban.

A muszlim vallás szerint péntekre virradóra volt a ramazán első éjszakája.

Ha nem lenne a koronavírusos megbetegedés, akkor a dzsámik csütörtökön este tele lettek volna emberekkel a Balkánon is.Dok mujezin uči salavate: Prva teravija bez vjernika u Begovoj džamiji VALLÁS ÉS VÍRUS: A muszlimok fegyelmezettebbek, mint a keresztények? VALLÁS ÉS VÍRUS: A muszlimok fegyelmezettebbek, mint a keresztények? hqdefault
Dok mujezin uči salavate: Prva teravija bez vjernika u Begovoj džamiji


A Szarajevó egyik szimbólumának számító Gázi Huszrev bej dzsámiban az említett időpontban azonban csak néhány forgatócsoport lézengett.

Az Avaz szarajevói hírportál által közzétett videóból kiderül, hogy a bosnyák fővárosban a muszlimok jobban betartották a kijárási tilalmat a vallási ünnep idején, mint a római katolikusok vagy az ortodox keresztények húsvétkor.

Persze, hosszú még a böjti hónap.VALLÁS ÉS VÍRUS: A muszlimok fegyelmezettebbek, mint a keresztények? VALLÁS ÉS VÍRUS: A muszlimok fegyelmezettebbek, mint a keresztények? balkanac nagy