Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

TETÉZŐDIK A BAJ: Égett az erdő az INA Fiume mellett lévő olajfinomítójának közelében

tuz kanader kostrajne
Olvasási idő: 1 perc

A mindent überel a sajtóban, ezért másról alig esik szó. A horvát szerint Horvátországban például most is gyakoriak az , de ezekről jóformán senki sem beszél. Kedden például éget az erdő az kostrenai olajfinomítójának közelében is.

A koronavírus mindent überel

Nem csak a koronavírusról esett szó a horvát polgárvédelmi stáb zágrábi sajtóértekezletén, amelyen a felhívását is ismertették.

Davor Božinović horvát belügyminiszter – aki egyúttal a polgárvédelmi stáb vezetője is – arra emlékeztette az újságírókat, hogy az előző években ilyentájt a TV híradók az erdőtüzekről szóló hírekkel kezdődtek.

Ez most nem így van, mert a koronavírus prioritást élvez, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek erdőtüzek. Az utóbbi napokban nagy tüzek voltak Korčula szigetén, valamint égett az erdő éz Zára (Zadar) környékén is

– jelentette ki a horvát belügyminiszter, aki szerint az erdőtüzeket a felelőtlen avarégetés okozza.

Božinović ezért arra kérte a lakosságot, hogy a növényi hulladékot inkább komposztálja, de ha mégis el akarnák égetni, akkor erről mindenképpen értesítsék a hivatásos vagy önkéntes tűzoltókat.

a finomító közelében

A sajtóértekezlettel szinte egy időben égett az erdő Kostrena téréségében, ahol az INA fiumei olajfinomítója is van.

Az erdő négy nézetkilométer területen kapott lángra egy nehezen hozzáférhető területen, a 70 tűzoltó munkáját az erős szél is megnehezítette.

A tűz ában hetven tűzoltó vett részt Fiuméból és környékéről.

A hírek szerint a lángok ugyan megközelítették az INA olajfinomítóját, de sem a közeli épületek, sem az olajfinomítói berendezései nem kerültek veszélybe.


kis festett kabatok222kis festett kabatok
A tüzet részben már sikerült lokalizálni, és reméljük, hogy estig teljesen az ellenőrzésünk alá vonjuk. Hamarosan légi segítséget is kapunk.

– nyilatkozta az illetékes tűzoltóparancsnok a zágrábi TV-nek.

A tüzet végül egy kanader segítségével sikerült megfékezni, a azonban még nem vonultak vissza, mert egész éjszaka figyelik a kiégett erdőt, nehogy a tűz újra éledjen.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Aestherar 412 tarhelypar-412

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

250x250


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: