Connect with us

Görögország

TRÜKKÖS MIGRÁNSOK: Ukrán röplabdacsapatnak öltözött be tíz migráns

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

Tíz szíriai migránst tartóztattak le az athéni repülőtéren. A migránsok trükkös csalással próbáltak meg bejutni Európába. Úgy tettek, mintha ők lettek volna az ukrán röplabda válogatott, de nem Kijevbe, hanem Zürichbe készültek.

Illegális röplabdázók

Az Eleftherios Venizelos athéni reptéren a szíriai bevándorlók ugyanolyan mezben jelentek meg, mint a valódi ukrán röplabdázók.

Megegyezett a sporttáskájuk is az ukrán válogatottéval, és

-a látszat kedvéért még két labda is volt náluk.

Egyes hírek szerint Görögországból egy másik uniós országba szerettek volna eljutni. Más források szerint viszont a zürichi gépre akartak feljutni.

Az útlevelek azonban nem azoknak a nevére szóltak, akik a Zürichbe induló gépre igyekeztek. A reptéri illetékesek ezért riasztották a rendőrséget.

Trükkös megoldás

A rendőrök a kihallgatás során kiderítették, hogy

-a “röplabdázók” egyike sem tagja semmilyen sportklubnak, és mindannyian szíriai állampolgárok.

Ukrajnát pedig valószínűleg csak hallomásból ismerik.

Az általuk felmutatott útlevelek pedig mind lejártak vagy lopottak voltak, illetve a tulajdonosuk már bejelentette, hogy elvesztette az okmányt.

A migránsokat letartóztatták, és a vizsgálóbíró elé állniuk. Az a vád ellenük, hogy hamis úti okmányokkal szerették volna elhagyni Görögországot.

A trükkös határátlépési kísérlet ezzel kudarcot vallott, és bármilyen leleményes is volt a próbálkozás, a labdát nem sikerült lecsapni.

Fotó: Görög rendőrségi felvétel. Az átméretezett képen csak kilenc migráns látható, az eredeti felvételen azonban ott van a tizedik is.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava