Connect with us

Szabadka

FAJSÚLYOS: A VMSZ elnöke ismét a főnökön keresztül intézkedett, most migránsügyben

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

VMSZ Pásztor fajsúly
A VMSZ elnöke saját kérésére folytatott baráti és fajsúlyos megbeszélést a szerb államfővel (Forrás: Facebook Pásztor István)
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Pásztor István nemrégiben a szerb elnökön keresztül intézte el, hogy a cirill betűs felirat mellé kikerüljön a magyar zászlós Szabadka városnév is. A VMSZ elnöke most ismételten Aleksandar Vučić segítségét kérte, ezúttal az egyre inkább súlyosbodó migránshelyzet miatt, miután Bojan Šoralov észak-bácskai közigazgatási körzetvezető és Stevan Bakić szabadkai polgármester nem volt képes eredményeket elérni az ügyben, az egyik ráadásul még nevetségessé is tette magát.

Nemzetieskedő feliratok

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke június végén örömmel újságolta a Facebookon, hogy a Hajdújárás és Nosza felé vezető úton, Szabadka egyik kijáratánál az ormótlan és giccses СУБОТИЦА településnév mellé a hasonlóan ormótlan és giccses SZABADKA jelzés is kikerült. Ráadásul Pásztor ezt úgy jelenítette meg, hogy egyúttal a szerb elnök gerincességét is hangsúlyozta szerbül és magyarul egyaránt, értvén ez alatt, hogy Aleksandar Vučić olyan ember, aki állja a szavát.

fajsúly vmsz

Aligha hihető, hogy a magyar zászlós felirat után ácsingózott bárki is, mert egy ormótlan és giccses magyar helységnévjelzés legalább annyira szükségtelen, mint a szerb testvére, merthogy az egyik nemzetieskedő megnyilvánulást nem lehet egy másik nemzetieskedő megnyilvánulással egyensúlyba hozni.

Ezért nem kívánatos, hogy Szabadkához hasonlóan Bácsgyulafalva, Nemesmilitics, Bezdán, Doroszló, Gombos, Béreg, Küllőd, Haraszti, Csonoplya vagy éppen Gádor is magyar nemzeti színekben díszelgő feliratot kapjon, inkább talán a szerb dominanciára utaló borzadályt kellene eltávolítani ezekről a településekről, ahogy kellett volna Szabadkán is.

VMSZ FAJSÚLY

Ormótlan és giccses (Fotó: BALK)

Szezon utáni fürdőzés

Pásztor István szerdán ismételten találkozott a szerb elnökkel, vagyis Aleksandar Vučić két televíziós interjú között szakított időt arra, hogy fogadja a VMSZ elnökét, aki saját állítása szerint baráti és fajsúlyos beszélgetést folytatott a szerbiai államfővel.

Pásztor sok más téma mellett tájékoztatta Vučićot arról, hogy tart, illetve a végéhez közeledik a palicsi Aqua Park kiépítése, technikai átvétele és próbaüzeme, és ez a hónap végére be is fejeződik.

A vajdasági magyar politikus arról is beszámolt, hogy kiválasztásra került a működtető is, így napokon belül aláírhatják vele a szerződést, szeptember első napjaitól – vagyis éppen a fürdőszezon vége után egy nappal – pedig a fürdőzők birtokba vehetik az új létesítményt, amely nagy állami költségvetési támogatásoknak köszönve épült meg.

A VMSZ elnöke arról is tájékoztatta facebookos követőit, hogy a legtöbbet a migránshelyzetről beszélt a szerb elnökkel, akinek ismételten részletes tájékoztatást adott a pillanatnyi helyzetről, és rámutatott arra, hogy az eddigi intézkedések elégtelenek, ezért a polgárok joggal várják az államtól, hogy garantálja és biztosítsa a nyugodt, békés életfeltételeket.

– Kimondtam azt is, a biztonság és a stabilitás megteremtése végett, és annak reményében támogatták nagy számban a szavazók a mostani kormánykoalíciót és Őt magát is, mint köztársasági elnököt

– jegyezte meg a Facebookon Pásztor, aki nagy ő-vel írta a nagy Őt, majd hozzátette, hogy most sokan joggal érzik úgy, mintha a migránsok és segítőik érdeke fontosabb lenne a polgárok érdekeinél.

Az internetes beszámoló szerint a VMSZ elnöke a helyzetértékelésen túlmenően abban maradt a szerb elnökkel, hogy át kell gondolni, sőt gyökeresen meg kell változtatni a migráció kezelésének politikáját, sokkal erőteljesebben kell vele szemben fellépni, mint eddig.

A szabadkai polgármester vs VMSZ-elnök

Pásztor azzal, hogy saját kérésére hosszasan tárgyalt a Szabadkán és környékén kialakult migránshelyzetről a szerb elnökkel, gyakorlatilag pótolta, amit Stevan Bakić szabadkai polgármester nem vállalt be, amikor a hajdújárási emberekkel találkozott.

Miután Bakić elutasította, hogy továbbítsa a helyiek követeléseit a szerb elnöknek, Pásztor bizonyos értelemben “szóbeli petíciót” adott át a szerb elnöknek, és tájékoztatta őt az egyre romló közhangulatról.

A VMSZ elnöke úgy fogalmazott, hogy hamarosan folytatódik a most megkezdett beszélgetés, nyilván a migránskérdést illetően.

Pásztor mondandója végén megint csak fényezte a szerb elnököt és önmagát is, mondván, hogy “bizakodó, de legalább annyira eltökélt és kitartó is”, amihez még hozzátette, hogy ezt is megoldják, ahogy már annyi minden.

Ez politikai frázisnak elmegy, de kíváncsian várjuk a fejleményeket, ha már Stevan Bakić képtelen volt megtenni a “fajsúlyos lépést”, amelyre nyilván azért volt szükség, mert a szerbiai biztonsági rendszer nem működik a megfelelő, az embereket kielégítő módon.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaHOZZÁSZÓLÁS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava